
Urządzenia i Akcesoria
Miodowo-musztardowy kurczak z czosnkowym purée z kalafiora
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porcje
Składniki
-
filety z piersi kurczaka, bez skóry (ok. 160 g każdy)4
-
główka czosnku1
-
miodu płynnego30 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
-
musztardy francuskiej40 g
-
musztardy Dijon (opcjonalnie)10 g
-
ząbki czosnku2
-
rozmarynu, świeżego tylko liście2 - 3 gałązki
-
soli2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ - 1 łyżeczka
-
oliwy z oliwek35 g
-
cebuli przekrojonej na pół250 g
-
różyczek kalafiora800 g
-
mleka130 g
-
liści tymianku, świeżych1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
381 kcal /
1596 kJ
Białko
46 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
17 g
Błonnik
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA Z DROBIU
11 Przepisów
Polska
Polska