Miodowo-musztardowy kurczak z czosnkowym purée z kalafiora
TM5 TM6

Miodowo-musztardowy kurczak z czosnkowym purée z kalafiora

3.7 (47 ocen)

Składniki

  • 4 filety z piersi kurczaka, bez skóry (ok. 160 g każdy)
  • 1 główka czosnku
  • 30 g miodu, płynnego
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego, przekrojonej na pół
  • 40 g musztardy francuskiej, płynnego
  • 10 g musztardy Dijon (opcjonalnie)
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 - 3 gałązki rozmarynu, świeżego, tylko liście
  • 2 łyżeczki soli
  • ¾ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego, tylko liście
  • 35 g oliwy z oliwek
  • 250 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 800 g różyczek kalafiora
  • 130 g mleka
  • 1 łyżeczka liści tymianku, świeżych

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1596 kJ / 381 kcal
Białko
46 g
Węglowodany
17 g
Tłuszcz
12 g
Błonnik
7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy