Miodowo-musztardowy kurczak z czosnkowym purée z kalafiora

Miodowo-musztardowy kurczak z czosnkowym purée z kalafiora

3.7 141 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porcje

Składniki

  • filety z piersi kurczaka, bez skóry (ok. 160 g każdy)
    4
  • główka czosnku
    1
  • miodu płynnego
    30 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    30 g
  • musztardy francuskiej
    40 g
  • musztardy Dijon (opcjonalnie)
    10 g
  • ząbki czosnku
    2
  • rozmarynu, świeżego tylko liście
    2 - 3 gałązki
  • soli
    2 łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¾ - 1 łyżeczka
  • oliwy z oliwek
    35 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    250 g
  • różyczek kalafiora
    800 g
  • mleka
    130 g
  • liści tymianku, świeżych
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 381 kcal / 1596 kJ
Białko 46 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 17 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...