Miodowo-musztardowy kurczak z czosnkowym purée z kalafiora

Miodowo-musztardowy kurczak z czosnkowym purée z kalafiora

3.6 150 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porcje

Składniki

  • 4 filety z piersi kurczaka, bez skóry (ok. 160 g każdy)
  • 1 główka czosnku
  • 30 g miodu płynnego
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 40 g musztardy francuskiej
  • 10 g musztardy Dijon (opcjonalnie)
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 - 3 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście
  • 2 łyżeczki soli
  • ¾ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 35 g oliwy z oliwek
  • 250 g cebuli przekrojonej na pół
  • 800 g różyczek kalafiora
  • 130 g mleka
  • 1 łyżeczka liści tymianku, świeżych

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 46 g
Kalorie 1596 kJ / 381 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 7 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...