
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g sera gorgonzola, pokrojonego na kawałki (patrz wariant)
- 120 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 80 g masła, pokrojonego na kawałki
- mąka pszenna, do oprószenia
- 1 łyżka wody
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 192.4 kJ / 46 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 31.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Podpłomyki z masłem ziołowym
40 Min
Podpłomyk cztery sery
55min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1 Std. 30 Min
Ciasteczka z parmezanem i ziołami prowansalskimi
55min
Kolorowy wieniec wielkanocny
2 Std. 30 Min
Mini focaccie
2h 5 min
Ciasteczka czosnkowe
50 Min
Ciasteczka Śródziemnomorskie
1 Std.
Dip paprykowo-orzechowy
10 Min
Wytrawne ciasteczka z ziołami i parmezanem
1h 35min
Clafoutis - wiśnie w cieście
1 Std.
Jabłkowe muffiny z boczkiem
40 Min