Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g sera gorgonzola, pokrojonego na kawałki (patrz wariant)
- 120 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 80 g masła, pokrojonego na kawałki
- mąka pszenna, do oprószenia
- 1 łyżka wody
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 192.4 kJ / 46 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 31.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasteczka czosnkowe
50min
Focaccia z kiełbasą
2h
Muffinki z tuńczykiem
50min
Przekąska z oscypkiem
2 Std. 20 Min
Czeska pasta piwna
1 Std. 10 Min
Muffinki pomidorowe z serem feta
40min
Tarta prowansalska
1h 15min
Ciasteczka z parmezanem i ziołami prowansalskimi
55min
Tarta z serem pleśniowym
1 Std. 35 Min
Tarta z kiszoną kapustą i grzybami
2 Std. 35 Min
Placek nadziewany mozzarellą
1h 5min
Ciasto herbaciane
1h 15min