
Urządzenia i Akcesoria
Sos gruszkowy z chrzanem i borówkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek10 - 15 g
-
gruszki bardzo dojrzałej, miękkiej, pokrojonej na kawałki120 g
-
chrzanu, tartego ze słoika20 g
-
borówek np. leśnych, brusznicy, do mięs, ze słoika40 g
-
czerwonego wina, wytrawnego20 - 30 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
imbiru, suszonego, mielonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
31.8 kcal /
132.9 kJ
Białko
0.6 g
Tłuszcz
0.2 g
Węglowodany
7.1 g
Błonnik
1.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SOSY NA WIELKANOC
10 Przepisów
Polska
Polska