
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 g skórki z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
- 120 g gruszki, bardzo dojrzałej, miękkiej, pokrojonej na kawałki
- 20 g chrzanu, tartego, ze słoika
- 40 g borówek, np. leśnych, brusznicy, do mięs, ze słoika
- 20 - 30 g czerwonego wina, wytrawnego
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 132.9 kJ / 31.8 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 7.1 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tatar ze śledzia z kolendrą i mango
55 min
Filety z dorsza z masłem cytrusowym
50 λεπτ.
Korzenny śledź z jabłkiem
2hod. 30min
Chłodnik z bobu z orzechami włoskimi
1ωρ. 15 λεπτ.
Krem chrzanowo - żurawinowy
15 λεπτ.
Pulpety z karpia w galarecie
4小时 10 分钟
Śledzie w sosie makowym
1 godz. 30 min
Sałatka ze szparagami, młodymi ziemniakami i serem korycińskim
45 min
Piersi z kaczki w papilotach z sosem pomarańczowym
2h 45min
Chutney truskawkowy
50 λεπτ.
Dip jogurtowy z żurawiną i curry
20 Min
Wieprzowina w sosie pomarańczowym
1ωρ.