Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 g skórki z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
- 120 g gruszki, bardzo dojrzałej, miękkiej, pokrojonej na kawałki
- 20 g chrzanu, tartego, ze słoika
- 40 g borówek, np. leśnych, brusznicy, do mięs, ze słoika
- 20 - 30 g czerwonego wina, wytrawnego
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 132.9 kJ / 31.8 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 7.1 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta z czarnych oliwek i tuńczyka
5 Min
Gazpacho słodko-pikantne
5 Min
Karp na słodko w galarecie
7 godz. 35 min
Śledzie w sosie makowym
1h 30 min.
Wielkanocny pasztet jajeczny
1h 5min
Karp w szarym sosie
1h 10min
Roladki z piersi indyka
2h 30min
Chłodnik pomidorowy z arbuzem i papryką
30 Min
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25 Std. 15 Min
Sos majonezowy z musem jabłkowym i chrzanem
20 min.
Dip chrzanowy z awokado i bazylią
20 min.
Korzenny śledź z jabłkiem
2h 30min