Urządzenia i Akcesoria
Sos gruszkowy z chrzanem i borówkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
10 - 15 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
120 g gruszki bardzo dojrzałej, miękkiej, pokrojonej na kawałki
-
20 g chrzanu, tartego ze słoika
-
40 g borówek np. leśnych, brusznicy, do mięs, ze słoika
-
20 - 30 g czerwonego wina, wytrawnego
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
0.6 g
Kalorie
132.9 kJ /
31.8 kcal
Tłuszcz
0.2 g
Błonnik
1.4 g
Węglowodany
7.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY NA WIELKANOC
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45min
Wielkanocny sos majonezowy
45min
Chrzan na zielono (ze szpinakiem)
10min
Chrzan z jabłkami
15min
Krem chrzanowo - żurawinowy
15min
Dip jogurtowy z żurawiną i curry
20min
Sos gribiche
20min
Wytrawny sernik z ziołowym pesto
1h 30min
Wielkanocny chrzan z migdałami
25min
Pieczony schab z orzechami i pudrem z grzybów
1h 40min
Zielony sos wielkanocny
1h 20min
Roladki z piersi indyka
2h 30min