Urządzenia i Akcesoria
Cannelloni z farszem z karczochów i sosem pomidorowym
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 porcje
Składniki
-
140 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
200 g wędzonego sera żółtego (np. scamorza, wędzony Edam), pokrojonego na kawałki
Farsz
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oliwy z oliwek, extra virgin plus dodatkowa ilość do natłuszczenia Varomy i posmarowania cannelloni
-
300 g serc karczocha, z puszki300 g serc karczocha, świeżych
-
100 g białego wina
-
100 g sera ricotta
-
2 jajka
-
1 łyżeczka soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
16 rurek makaronu, suchego, typu cannelloni (ok. 180 g)
Sos pomidorowy
-
40 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
30 g cebuli
-
40 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
400 g pomidorów400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
200 g wody
-
1 szczypta cukru
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, świeżo mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
39 g
Kalorie
2997 kJ /
715 kcal
Tłuszcz
39 g
Błonnik
12.2 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gnocchi z masłem orzechowo-szałwiowym
1hod. 30min.
Gołąbki z dorszem
1hod. 20min.
Jajko z warzywami na kruchym spodzie
1hod. 40min.
Crumble po indyjsku
1hod. 20min.
Zielone cannelloni
1hod. 45min.
Tortelloni z ricottą i szpinakiem
2hod.
Ravioli z nadzieniem z serów i szynki
1hod. 20min.
Pissaladière - francuska pizza
1hod. 20min.
Gnocchi alla romana
2hod.
Sardyńska zapiekanka ziemniaczana
1hod. 20min.
Lasagne z domową ricottą i zielonymi warzywami
2hod.
Pomidory faszerowane grzybami i orzechami
1hod. 5min.