
Urządzenia i Akcesoria
Cannelloni z farszem z karczochów i sosem pomidorowym
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 porcje
Składniki
-
140 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
200 g wędzonego sera żółtego (np. scamorza, wędzony Edam), pokrojonego na kawałki
Farsz
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oliwy z oliwek, extra virgin plus dodatkowa ilość do natłuszczenia Varomy i posmarowania cannelloni
-
300 g serc karczocha, świeżych
-
100 g białego wina
-
100 g sera ricotta
-
2 jajka
-
1 łyżeczka soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
16 rurek makaronu, suchego, typu cannelloni (ok. 180 g)
Sos pomidorowy
-
40 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
30 g cebuli
-
40 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
200 g wody
-
1 szczypta cukru
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, świeżo mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
715 kcal /
2997 kJ
Białko
39 g
Tłuszcz
39 g
Węglowodany
40 g
Błonnik
12.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Zielone cannelloni
1 godz. 45 min
Dorsz w panierce z pietruszki na soczewicy z warzywami
1 godz. 10 min
Ravioli z nadzieniem z serów i szynki
1 godz. 20 min
Makaronowe muszle z pomidorami i bakłażanem
55 min
Kurczak pieczony z tapenadą i purée ziemniaczane z karmelizowaną cebulą
2 godz. 15 min
Vol-au-vent z mulami i kapustą włoską
1 godz. 45 min
Bruschetta z karczochami
40 min
Samosy z farszem ziemniaczanym
1 godz. 40 min
Farfalle z pomidorami i karmelizowanym fenkułem
55 min
Warzywna zapiekanka z ciastem filo
1 godz. 20 min
Gnocchi z masłem orzechowo-szałwiowym
1 godz. 30 min
Pulpety perłowe z ryżem
2 godz.