![Cannelloni z farszem z karczochów i sosem pomidorowym Cannelloni z farszem z karczochów i sosem pomidorowym](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CAB6D501-F202-4A00-94CE-F71046A9209E/Derivates/0A4287C3-DB90-4420-994C-DF9E78423937.jpg)
Wersje kompatybilne
Cannelloni z farszem z karczochów i sosem pomidorowym
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
- 200 g wędzonego sera żółtego (np. scamorza, wędzony Edam), pokrojonego na kawałki
Farsz
- 1 ząbek czosnku
- 20 g oliwy z oliwek, extra virgin plus dodatkowa ilość do natłuszczenia Varomy i posmarowania cannelloni
-
300
g serc karczocha, świeżych
lub 300 g serc karczocha, z puszki - 100 g białego wina
- 100 g sera ricotta
- 2 jajka
- 1 łyżeczka soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- 16 rurek makaronu, suchego, typu cannelloni (ok. 180 g)
Sos pomidorowy
- 40 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
- 30 g cebuli
- 40 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 1 ząbek czosnku
-
400
g krojonych pomidorów, z puszki
lub 400 g pomidorów - 200 g wody
- 1 szczypta cukru
- 1 łyżeczka soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 715 kcal / 2997 kJ
- Białko
- 39 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Węglowodany
- 40 g
- Błonnik
- 12.2 g