Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pomidory z nadzieniem z dorsza
-
350
g filetów z dorsza, bez skóry, świeżych
lub 350 g filetów z dorsza, bez skóry, mrożonych, rozmrożonych i odsączonych - 30 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 1 ½ łyżeczką soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 400 g wody
- 320 g ziemniaków, pokrojonych w 2 cm kostkę
- 5 liści bazylii, świeżej
- 6 pomidorów, dużych, np. bawole serca lub malinowe
- 40 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcja
- Kalorie
- 514 kJ / 122 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nadziewane warzywa
1 godz. 20 min
Zapiekane pomidory faszerowane kaszą gryczaną
1 godz. 10 min
Dorsz w panierce z pietruszki na soczewicy z warzywami
1 godz. 10 min
Sangria z cydru
15 Min
Sałatka z makaronu z pstrągiem i warzywami
45 min
Napój z jabłkiem i fenkułem
15 Min
Kanapki ze śledziem marynowanym w soku z buraków
25h 45min
Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym
50 min
Koktajl z mrożonej herbaty
1 godz. 30 min
Gulasz z sarniny z czekoladą
9 godz. 30 min
Biała sangria
45 min
Łosoś na parze, po azjatycku
1h