Urządzenia i Akcesoria
Pomidory z nadzieniem z dorsza
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 porcji
Składniki
Pomidory z nadzieniem z dorsza
-
350 g filetów z dorsza, bez skóry, mrożonych, rozmrożonych i odsączonych350 g filetów z dorsza, bez skóry świeżych
-
30 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
1 ½ łyżeczką soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g wody
-
320 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
-
5 liści bazylii, świeżej
-
6 pomidorów dużych, np. bawole serca lub malinowe
-
40 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcja
Białko
13 g
Kalorie
514 kJ /
122 kcal
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PORA NA POMIDORA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym
50 min
Dorsz w panierce z pietruszki na soczewicy z warzywami
1 godz. 10 min
Surowy krem z cukinii i orzechów nerkowca (dieta raw)
50 min
Ryba po hindusku z sosem jogurtowym, ziemniakami i warzywami
1 godz.
Krem z pomidorów z bazyliową śmietanką
30 min
Kulki z cukinią i serem feta
40 min
Ziołowy kurczak Aleksandry Miotk
1 godz. 10 min
Gołąbki z dorszem
1 godz. 20 min
Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki
1 godz.
Piersi kurczaka w sosie brzoskwiniowym
1 godz.
Pulpety z indyka i kaszy kuskus
55 min
Placki cukiniowe z dipem bazyliowym
35 min