Pomidory z nadzieniem z dorsza
TM6 TM5

Pomidory z nadzieniem z dorsza

3.6 (5 ocen)

Składniki

Pomidory z nadzieniem z dorsza

  • 350 g filetów z dorsza, bez skóry, świeżych
    lub 350 g filetów z dorsza, bez skóry, mrożonych, rozmrożonych i odsączonych
  • 30 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
  • 1 ½ łyżeczką soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 400 g wody
  • 320 g ziemniaków, pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 5 liści bazylii, świeżej
  • 6 pomidorów, dużych, np. bawole serca lub malinowe
  • 40 g śmietany, min. 30% tłuszczu

Wartości odżywcze
na 1 porcja
Kalorie
514 kJ / 122 kcal
Białko
13 g
Węglowodany
10 g
Tłuszcz
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy