Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pomidory z nadzieniem z dorsza
-
350
g filetów z dorsza, bez skóry, świeżych
lub 350 g filetów z dorsza, bez skóry, mrożonych, rozmrożonych i odsączonych - 30 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 1 ½ łyżeczką soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 400 g wody
- 320 g ziemniaków, pokrojonych w 2 cm kostkę
- 5 liści bazylii, świeżej
- 6 pomidorów, dużych, np. bawole serca lub malinowe
- 40 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcja
- Kalorie
- 514 kJ / 122 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Omułki w śmietanowym sosie z białego wina
45p
Masło ziołowe
15p
Masło ziołowe
10 Min
Masło czosnkowo-oliwkowe
10 Min
Pasta Mutabal z podpłomykami
1hod. 35min
Drink Margarita jalapeño
10 Min
Sos cumberland
15p
Truskawkowe wino musujące
5p
Caipiroska z truskawkami i imbirem
5p
Masło pietruszkowe
10 Min
Drink Cosmopolitan Anety Maciejczak
10 Min
Caipiroska
5p