Zupa krem z fioletowych warzyw

Zupa krem z fioletowych warzyw

3.7 10 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    50 g
  • ząbki czosnku
    2
  • ziemniaków, truflowych (fioletowych) pokrojonych na kawałki
    220 g
  • czerwonego buraka pokrojonego na kawałki
    80 g
  • jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
    100 g
  • masła
    25 g
  • tymianku, świeżego plus ilość do dekoracji
    3 gałązki
    ½ łyżeczki tymianku, suszonego, plus ilość do dekoracji
  • białego wina, półwytrawnego
    30 g
  • różyczek kalafiora, fioletowego
    400 - 430 g
  • wody
    800 g
  • octu balsamicznego
    1 łyżka
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    100 g
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 łyżeczka
  • kwaśna śmietana do dekoracji

Wartości odżywcze na 4 porcje

Kalorie 881 kcal / 3688.6 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 53 g
Węglowodany 97 g
Błonnik 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...