
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z fioletowych warzyw
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół50 g
-
ząbki czosnku2
-
ziemniaków, truflowych (fioletowych) pokrojonych na kawałki220 g
-
czerwonego buraka pokrojonego na kawałki80 g
-
jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki100 g
-
masła25 g
-
tymianku, świeżego plus ilość do dekoracji3 gałązki
-
białego wina, półwytrawnego30 g
-
różyczek kalafiora, fioletowego400 - 430 g
-
wody800 g
-
octu balsamicznego1 łyżka
-
śmietany, min. 30% tłuszczu100 g
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
kwaśna śmietana do dekoracji
Wartości odżywcze na 4 porcje
Kalorie
881 kcal /
3688.6 kJ
Białko
21 g
Tłuszcz
53 g
Węglowodany
97 g
Błonnik
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ KOLOROWO
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa selerowa aksamitna
25 min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1 godz. 40 min
Zupa krem kalafiorowa z fenkułem i szafranem
40 min
Surowy krem z cukinii i orzechów nerkowca (dieta raw)
50 min
Zupa krem z pieczonego bakłażana i czosnku
1 godz. 40 min
Zupa krem z buraków i szaszłyki warzywne z tofu na parze
1 godz.
Krem z kalafiora z czarną soczewicą
1 godz. 50 min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 min
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
2 godz. 20 min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35 min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min