Urządzenia i Akcesoria
Purée z kapusty i kasztanów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
400 g kapusty włoskiej pokrojonej na kawałki
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
250 g kasztanów jadalnych, gotowanych, bez skórki
-
80 g mleka
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
6.8 g
Kalorie
965 kJ /
230 kcal
Tłuszcz
10.1 g
Błonnik
5.8 g
Węglowodany
30.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KAPUSTY I SPÓŁKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Musztarda z suszonymi figami
8 Std.
Kokosowy chłodnik z awokado i miętą
20 Min
Pikantne aïoli
15 Min
Małże z bazyliowym sosem
35 Min
Krewetki i kalmary z selerem naciowym
30 Min
Bulion rybny
1 Std.
Suflety kalafiorowe
55 Min
Zupa krem z brukselki z soczewicą
40 Min
Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)
35 Min
Zupa z dyni piżmowej, ryba z ryżem i warzywami oraz owoce z kruszonką
1 Std.
Sałatka z mielonym kurczakiem
50 Min
Zupa krem z topinamburu i pora
1 Std.