Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g kapusty włoskiej, pokrojonej na kawałki
- 40 g masła, pokrojonego na kawałki
- ½ - 1 łyżeczka soli
- 250 g kasztanów jadalnych, gotowanych, bez skórki
- 100 g mleka
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 965 kJ / 230 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 30.9 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kokosowy chłodnik z awokado i miętą
1 Std. 15 Min
Zielony rosół kolagenowy
7 godz. 15 min
Krem z liści botwiny z komosą ryżową i czarną fasolą
1 Std.
Sałatka z białą fasolą, jajkami i małżami
2 Std. 20 Min
Vol-au-vent z mulami i kapustą włoską
1h 45min
Gazpacho truskawkowe z kozim serem
15 Min
Koncentrat bulionu cielęcego
1 Std. 20 Min
Pasztet z bakłażana z pomidorowym coulis
2h
Musztarda z suszonymi figami
8h
Cebule faszerowane wątróbką
1 Std. 55 Min
Mąka ze zmielonych ziaren zbóż
5 Min
Majonez
5 Min