Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g kapusty włoskiej, pokrojonej na kawałki
- 40 g masła, pokrojonego na kawałki
- ½ - 1 łyżeczka soli
- 250 g kasztanów jadalnych, gotowanych, bez skórki
- 100 g mleka
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 965 kJ / 230 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 30.9 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bob czorba
13h 15 min
Mleko marcepanowo-makowe
20 Min
Kokosowy chłodnik z awokado i miętą
1h 15min
Gnocchi alla romana
2h
Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)
35 Min
Bezglutenowe bazyliowe kluski kładzione
1h 5min
Sos serowy z orzechów nerkowca
8h 5min
Koncentrat bulionu cielęcego w kostkach
55 Min
Chowder z ryb słodkowodnych
1 Std. 30 Min
Sos cytrynowy z awokado i szynką
35 Min
Letnie rollsy z sosem z kolendry
1 Std.
Majonez bez jajek
10 Min