Purée z kapusty i kasztanów

Purée z kapusty i kasztanów

4.0 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • kapusty włoskiej pokrojonej na kawałki
    400 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    40 g
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • kasztanów jadalnych, gotowanych, bez skórki
    250 g
  • mleka
    80 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 230 kcal / 965 kJ
Białko 6.8 g
Tłuszcz 10.1 g
Węglowodany 30.9 g
Błonnik 5.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...