
Urządzenia i Akcesoria
Koncentrat bulionu cielęcego
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
1 słoik
Składniki
-
cielęciny bez ścięgien i białych błonek, lekko zmrożonej, pokrojonej na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)300 g
-
selera naciowego pokrojonego na kawałki100 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
ząbek czosnku1
-
mieszanych ziół, świeżych (np. szałwii, rozmarynu), tylko liście4 gałązki
-
soli gruboziarnistej100 g
-
białego wina, wytrawnego50 g
-
liść laurowy, suszony1
-
nasion kolendry4 - 6
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
422 kcal /
1766.8 kJ
Białko
65 g
Tłuszcz
7.8 g
Węglowodany
20 g
Błonnik
6.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWE BULIONY
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pomarańczowe zabajone
15 min
Koncentrat bulionu mięsnego
45 min
Koncentrat bulionu drobiowego
45 min
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1 godz. 50 min
Koncentrat bulionu cielęcego w kostkach
55 min
Koncentrat bulionu azjatyckiego
1 godz. 25 min
Koncentrat bulionu warzywnego z ziołami
25 min
Koncentrat bulionu z kaczki
20 min
Koncentrat bulionu wołowego
1 godz. 20 min
Sos pomidorowy z mięsem (ragù)
1 godz. 30 min
Ragoût z wołowiną
45 min
Sól sezamowa (gomasio)
20 min