Urządzenia i Akcesoria
Koncentrat bulionu cielęcego
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
1 słoik
Składniki
-
300 g cielęciny bez ścięgien i białych błonek, lekko zmrożonej, pokrojonej na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
100 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
4 gałązki mieszanych ziół, świeżych (np. szałwii, rozmarynu), tylko liście
-
100 g soli gruboziarnistej
-
50 g wody50 g białego wina, wytrawnego
-
1 liść laurowy, suszony
-
4 - 6 nasion kolendry
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Białko
65 g
Kalorie
1766.8 kJ /
422 kcal
Tłuszcz
7.8 g
Błonnik
6.9 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE BULIONY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Koncentrat bulionu mięsnego
45 Min
Koncentrat bulionu drobiowego
45 Min
Pilaw cielęcy
1 Std. 45 Min
Koncentrat bulionu cielęcego w kostkach
55 Min
Koncentrat bulionu grzybowego
25 Min
Koncentrat bulionu z kaczki
20 Min
Koncentrat bulionu wołowego
1 Std. 20 Min
Granola z czarnym bzem
1 Std. 40 Min
Sól sezamowa (gomasio)
20 Min
Gulasz jagnięcy z ziemniakami i szafranem
2 Std.
Eskalopki cielęce w sosie śmietanowym z pieczarkami
45 Min
Krupnik na cielęcinie z kaszą jaglaną
1 Std. 15 Min