
Urządzenia i Akcesoria
Gołąbki z liści winogron z kaszą jaglaną
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 porcji
Składniki
Gołąbki z liści winogron
-
kaszy jaglanej90 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
wody550 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia liści winogron20 g
-
nasion kopru włoskiego, suszonych1 łyżeczka
-
rodzynek60 g
-
orzeszków piniowych20 g
-
liści winogron, marynowanych1 słoik
Sos
-
skórki z cytryny10 g
-
liści mięty, świeżych10
-
jogurtu naturalnego typu greckiego150 g
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego30 g
-
soli2 szczypty
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
53 kcal /
225 kJ
Białko
1.6 g
Tłuszcz
2.2 g
Węglowodany
8.2 g
Błonnik
1.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Seitan z sosem pomarańczowym
2hod.
Lasagne z topinamburem
1hod. 20min
Makaron gryczany soba z warzywami i tofu
40min
Hiszpańskie krokieciki ziemniaczane
3hod.
Nadziewane warzywa
1hod. 20min
Vol-au-vent z mulami i kapustą włoską
1hod. 45min
Samosy z farszem ziemniaczanym
1hod. 40min
Azjatyckie curry z dynią i żeberkami
1hod. 40min
Makaron po liguryjsku
45min
Pierogi z kaszą jaglaną Mieczysławy Matkiewicz
1hod. 45min
Szpinak z sezamem i sosem sojowym
25min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1hod. 35min