![Sos z czerwonego wina Sos z czerwonego wina](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C1B348A1-B658-487A-9179-25973287B824/Derivates/0B786EAC-AC53-4EC0-BAB4-BCCDFED7F19D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g czerwonego wina, wytrawnego
- 500 g cukru
- 1 laska cynamonu, połamana na 4 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcja
- Kalorie
- 1570 kJ / 375 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 83.7 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Remoulade
10 Min
Koncentrat bulionu azjatyckiego
1h 25 min
Dressing z kozim serem
10 Min
Karbinadle z żymłą
35 min
Suflety z sera koziego z sosem jogurtowym i porem
45 Min
Raviolo z płynnym żółtkiem i farszem z ricotty i szpinaku
1 Std. 30 Min
Bulion rybny
1 Std.
Oliwa aromatyzowana rozmarynem, szałwią i tymiankiem
10 Min
Sos bordoski (sos bordelaise)
1h 5min
Sos berneński
15min
Sos barbecue z whisky
50 Min
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1 Std. 15 Min