Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g jogurtu naturalnego
- 200 g śmietany, 18% tłuszczu
- 30 g oleju rzepakowego
- 2 jajka
- 220 g mąki pszennej
- ½ - 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ¼ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 2 łyżeczki rozmarynu, suszonego
- 100 g tuńczyka, w oleju, w kawałkach, dokładnie odsączonego z zalewy
- 50 g kaparów, konserwowych, odsączonych z zalewy
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 646.1 kJ / 154.4 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 15.3 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 259.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jabłkowe muffiny z boczkiem
40 min
Placuszki z kukurydzą i kolendrą
50 min
Muffinki pomidorowe z serem feta
40 min
Ciasteczka z gorgonzolą
40 min
Placki z marchewki z dipem oscypkowym
1 Std.
Muffiny cukiniowo-pomidorowe z kremowym sosem serowym
1 Std.
Przekąska z oscypkiem
2h 20min
Crostini z kozim serem i pastą z groszku
25min
Kotlety śledziowe z kaparami
25min
Sałatka ziemniaczana
50 godz.
Muffinki makaronowe
1 Std.
Wytrawne muffiny cukiniowe
1 Std. 10 Min