Urządzenia i Akcesoria
Muffinki z tuńczykiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
12 sztuk
Składniki
-
100 g jogurtu naturalnego
-
200 g śmietany, 18% tłuszczu
-
30 g oleju rzepakowego
-
2 jajka
-
220 g mąki pszennej
-
½ - 1 łyżeczka sody oczyszczonej
-
5 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
¼ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczki rozmarynu, suszonego
-
100 g tuńczyka, w oleju w kawałkach, dokładnie odsączonego z zalewy
-
50 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
259.8 mg
Białko
6.1 g
Kalorie
646.1 kJ /
154.4 kcal
Tłuszcz
7.6 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Węglowodany
15.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KARNAWAŁ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wielkanocny pasztet jajeczny
1 godz. 5 min
Wytrawne ciasto z cukinią i chorizo
1 godz. 10 min
Muffinki pomidorowe z serem feta
40 min
Muffinki brokułowe z szynką
1 godz.
Wytrawne muffiny cukiniowe
1 godz. 10 min
Muffinki marchewkowo-jabłkowe z nasionami chia
1 godz. 15 min
Muffiny z łososiem i koperkiem z Varomy
45 min
Ciasteczka z gorgonzolą
40 min
Jabłkowe muffiny z boczkiem
40 min
Krążki cukinii nadziewane masą serową
55 min
Dip paprykowo-orzechowy
10 min
Dressing czosnkowy z serkiem ricotta
10 min