Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g jogurtu naturalnego
- 200 g śmietany, 18% tłuszczu
- 30 g oleju rzepakowego
- 2 jajka
- 220 g mąki pszennej
- ½ - 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ¼ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 2 łyżeczki rozmarynu, suszonego
- 100 g tuńczyka, w oleju, w kawałkach, dokładnie odsączonego z zalewy
- 50 g kaparów, konserwowych, odsączonych z zalewy
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 646.1 kJ / 154.4 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 15.3 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 259.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wielkanocny pasztet jajeczny
1h 5min
Ciasteczka czosnkowe
50 Min
Red Velvet - ciasto buraczane
1 Std. 30 Min
Muffiny cukiniowo-pomidorowe z kremowym sosem serowym
1 Std.
Pomidory zapiekane pod kruszonką
1 Std.
Wytrawne muffiny cukiniowe
1 Std. 10 Min
Babeczki z nadzieniem z parmezanu i suszonych pomidorów z Varomy
1 Std.
Pasztet z bakłażana z pomidorowym coulis
2 Std.
Pasta z kaszy pęczak i pora
40 Min
Muffinki pomidorowe z serem feta
40 Min
Muffinki brokułowe z szynką
1 Std.
Czeska pasta piwna
1 Std. 10 Min