Muffinki z tuńczykiem

Muffinki z tuńczykiem

2.9 21 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
12 sztuk

Składniki

  • jogurtu naturalnego
    100 g
  • śmietany, 18% tłuszczu
    200 g
  • oleju rzepakowego
    30 g
  • jajka
    2
  • mąki pszennej
    220 g
  • sody oczyszczonej
    ½ - 1 łyżeczka
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    5 g
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • rozmarynu, suszonego
    2 łyżeczki
  • tuńczyka, w oleju w kawałkach, dokładnie odsączonego z zalewy
    100 g
  • kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
    50 g

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 154.4 kcal / 646.1 kJ
Białko 6.1 g
Tłuszcz 7.6 g
Węglowodany 15.3 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Sód 259.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...