Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g octu ryżowego
- 100 g cukru
- 20 g oleju słonecznikowego
- 1 łyżka ziaren sezamu (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 220 g
- Kalorie
- 2434.3 kJ / 581.8 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 100 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dip paprykowo-orzechowy
10 Min
Horchata
12 Std. 10 Min
Sos salvitxada
1h 25min
Granola wytrawna
1h 35min
Dressing z kozim serem
10 Min
Sałatka z rukwią wodną i gruszkami
10 Min
Sos z czerwonego wina
40 min
Sos bordoski (sos bordelaise)
1 Std. 5 Min
Winegret w stylu azjatyckim
10 Min
Cytrynowa chermoula (marynata)
15min
Dressing czosnkowy z serkiem ricotta
10 Min
Sałatka Cezar
50min