Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g octu ryżowego
- 100 g cukru
- 20 g oleju słonecznikowego
- 1 łyżka ziaren sezamu (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 220 g
- Kalorie
- 2434.3 kJ / 581.8 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 100 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dressing limonkowo-miętowy
10min
Pasta Taramosalata
15min
Dressing z kozim serem
10min
Winegret w stylu azjatyckim
10min
Oliwa cytrynowo-rozmarynowa
2h 20min
Sos z octu balsamicznego do pieczonych warzyw
40min
Sos salvitxada
1h 25min
Dressing czosnkowy z serkiem ricotta
10min
Sos z octu balsamicznego i musztardy
5min
Malinowy winegret
72h
Sos balsamiczny
25min
Kremowy dressing francuski
10min