Bliny z musem koperkowym i łososiem
TM6 TM5

Bliny z musem koperkowym i łososiem

3.9 (32 oceny)

Składniki

Mus koperkowy z łososiem

  • 5 - 10 g koperku, świeżego
  • 150 g wędzonego łososia, pokrojonego na kawałki
  • 200 g serka śmietankowego
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 - 3 szczypty soli

Bliny

  • 200 g kaszy gryczanej, prażonej
  • 500 g mleka
  • 30 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • ½ łyżeczki cukru
  • 50 g mąki pszennej
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka soli
  • olej, do smażenia blinów
  • szczypiorek, świeży, drobno pokrojony, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1397.2 kJ / 334 kcal
Białko
14.7 g
Węglowodany
29.1 g
Tłuszcz
18.8 g
Tłuszcz nasycony
9.8 g
Błonnik
3.7 g
Sód
602 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy