Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mus koperkowy z łososiem
- 5 - 10 g koperku, świeżego
- 150 g wędzonego łososia, pokrojonego na kawałki
- 200 g serka śmietankowego
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 2 - 3 szczypty soli
Bliny
- 200 g kaszy gryczanej, prażonej
- 500 g mleka
- 30 g drożdży świeżych, pokruszonych
- ½ łyżeczki cukru
- 50 g mąki pszennej
- 3 jajka
- 1 łyżeczka soli
- olej, do smażenia blinów
- szczypiorek, świeży, drobno pokrojony, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1397.2 kJ / 334 kcal
- Białko
- 14.7 g
- Węglowodany
- 29.1 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 602 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaetzli - szwajcarskie kluski kładzione
1 Std.
Litewskie bliny pszenno-owsiane
1 Std. 10 Min
Tajskie kotleciki rybne z sosem chili
1 godz. 40 min
Terrina z ziołową polentą
1 godz. 50 min
Crostini z kremem z bakłażana i mozzarellą
1 Std.
Kotleciki z łososia nadziewane serem gruyère
1 Std. 30 Min
Gnocchi dyniowe z sosem ziołowo-chrzanowym
1 Std. 30 Min
Bliny z paprykowym ragout
2h
Risotto z halibutem
55min
Tarta podhalańska - trzy sery Dominiki Zięder
1 Std. 30 Min
Gulasz z polentą
2h
Kotlety rybne z musem z groszku i mięty
1h 20min