Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki (opcjonalnie)
- 200 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
- 200 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 150 - 200 g fenkułu, pokrojonego na kawałki
- 100 g pomidora, pokrojonego na kawałki
- 100 g cukinii, pokrojonej na kawałki
- 2 ząbki czosnku
-
50
g grzybów, świeżych
lub 50 g grzybów, mrożonych, uprzednio rozmrożonych - 1 liść laurowy, suszony
- 2 gałązki rozmarynu, świeżego
- 3 gałązki bazylii, świeżej
- 3 gałązki tymianku, świeżego
- 2 gałązki szałwii, świeżej
- 2 - 3 gałązki mięty, świeżej
- 3 gałązki cząbru, świeżego
- 2 gałązki oregano, świeżego
- 2 gałązki majeranku, świeżego
- 100 g soli gruboziarnistej
-
50
g białego wina, wytrawnego
lub 50 g wody - 1 łyżka oliwy z oliwek
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 208.8 kJ / 49.9 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 8.2 g
- Tłuszcz
- 1.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 3918.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Koncentrat bulionu cielęcego
1h 20 min
Pesto sezamowe
10min
Sos warzywny (ortolana)
1h 5 min
Koncentrat bulionu azjatyckiego
1h 25 min
Koncentrat bulionu krewetkowego
35 min
Zupa z kopru włoskiego z oliwą pietruszkową i podpłomykami
1h
Koncentrat bulionu warzywnego z pomidorami
30 min
Bakłażany bhurta
30 min
Koncentrat bulionu tajskiego
25 min
Koncentrat bulionu wegańskiego
20min
Koncentrat bulionu wołowego
1h 20 min
Koncentrat bulionu warzywnego
45 min