
Urządzenia i Akcesoria
Koncentrat bulionu warzywnego z ziołami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
1000 g
Składniki
-
sera parmezan (opcjonalnie) pokrojonego na 3 cm kawałki50 g
-
selera naciowego pokrojonego na kawałki200 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki200 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
fenkułu pokrojonego na kawałki150 - 200 g
-
pomidora pokrojonego na kawałki100 g
-
cukinii pokrojonej na kawałki100 g
-
ząbki czosnku2
-
grzybów, świeżych50 g
-
liść laurowy, suszony1
-
rozmarynu, świeżego2 gałązki
-
bazylii, świeżej3 gałązki
-
tymianku, świeżego3 gałązki
-
szałwii, świeżej2 gałązki
-
mięty, świeżej2 - 3 gałązki
-
cząbru, świeżego3 gałązki
-
oregano, świeżego2 gałązki
-
majeranku, świeżego2 gałązki
-
soli gruboziarnistej100 g
-
białego wina, wytrawnego50 g
-
oliwy z oliwek1 łyżka
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
49.9 kcal /
208.8 kJ
Białko
1.5 g
Tłuszcz
1.5 g
Węglowodany
8.2 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
3918.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWE BULIONY
11 Przepisów
Polska
Polska