Koncentrat bulionu warzywnego z ziołami

Koncentrat bulionu warzywnego z ziołami

4.9 90 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
1000 g

Składniki

  • sera parmezan (opcjonalnie) pokrojonego na 3 cm kawałki
    50 g
  • selera naciowego pokrojonego na kawałki
    200 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    200 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • fenkułu pokrojonego na kawałki
    150 - 200 g
  • pomidora pokrojonego na kawałki
    100 g
  • cukinii pokrojonej na kawałki
    100 g
  • ząbki czosnku
    2
  • grzybów, świeżych
    50 g
    50 g grzybów, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • liść laurowy, suszony
    1
  • rozmarynu, świeżego
    2 gałązki
  • bazylii, świeżej
    3 gałązki
  • tymianku, świeżego
    3 gałązki
  • szałwii, świeżej
    2 gałązki
  • mięty, świeżej
    2 - 3 gałązki
  • cząbru, świeżego
    3 gałązki
  • oregano, świeżego
    2 gałązki
  • majeranku, świeżego
    2 gałązki
  • soli gruboziarnistej
    100 g
  • białego wina, wytrawnego
    50 g
    50 g wody
  • oliwy z oliwek
    1 łyżka

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 49.9 kcal / 208.8 kJ
Białko 1.5 g
Tłuszcz 1.5 g
Węglowodany 8.2 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Sód 3918.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...