Koncentrat bulionu warzywnego z ziołami

Koncentrat bulionu warzywnego z ziołami

4.9 90 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
1000 g

Składniki

  • 50 g sera parmezan (opcjonalnie) pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 200 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
  • 200 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 150 - 200 g fenkułu pokrojonego na kawałki
  • 100 g pomidora pokrojonego na kawałki
  • 100 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 g grzybów, świeżych
    50 g grzybów, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 2 gałązki rozmarynu, świeżego
  • 3 gałązki bazylii, świeżej
  • 3 gałązki tymianku, świeżego
  • 2 gałązki szałwii, świeżej
  • 2 - 3 gałązki mięty, świeżej
  • 3 gałązki cząbru, świeżego
  • 2 gałązki oregano, świeżego
  • 2 gałązki majeranku, świeżego
  • 100 g soli gruboziarnistej
  • 50 g białego wina, wytrawnego
    50 g wody
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 49.9 kcal / 208.8 kJ
Białko 1.5 g
Tłuszcz 1.5 g
Węglowodany 8.2 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Sód 3918.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...