
Urządzenia i Akcesoria
Koncentrat bulionu warzywnego z ziołami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
1000 g
Składniki
-
50 g sera parmezan (opcjonalnie) pokrojonego na 3 cm kawałki
-
200 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
200 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
150 - 200 g fenkułu pokrojonego na kawałki
-
100 g pomidora pokrojonego na kawałki
-
100 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
50 g grzybów, świeżych
-
1 liść laurowy, suszony
-
2 gałązki rozmarynu, świeżego
-
3 gałązki bazylii, świeżej
-
3 gałązki tymianku, świeżego
-
2 gałązki szałwii, świeżej
-
2 - 3 gałązki mięty, świeżej
-
3 gałązki cząbru, świeżego
-
2 gałązki oregano, świeżego
-
2 gałązki majeranku, świeżego
-
100 g soli gruboziarnistej
-
50 g białego wina, wytrawnego
-
1 łyżka oliwy z oliwek
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
49.9 kcal /
208.8 kJ
Białko
1.5 g
Tłuszcz
1.5 g
Węglowodany
8.2 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
3918.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWE BULIONY
11 Przepisów
Polska
Polska