Sos maltański

Sos maltański

2.6 16 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje

Składniki

  • 4 żółtka
  • 120 g masła pokrojonego na kawałki
  • 1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy (opcjonalnie) ekologicznej, bez białych błonek
  • 80 - 100 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ - ¾ łyżeczki musztardy Dijon
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 309.4 mg
Białko 2.6 g
Kalorie 1129.6 kJ / 270 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 16.7 g
Węglowodany 3.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...