Urządzenia i Akcesoria
Sos maltański
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje
Składniki
-
4 żółtka
-
120 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy (opcjonalnie) ekologicznej, bez białych błonek
-
80 - 100 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ - ¾ łyżeczki musztardy Dijon
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
309.4 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
1129.6 kJ /
270 kcal
Tłuszcz
28 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
16.7 g
Węglowodany
3.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WYTRAWNE SOSY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos holenderski
15 min
Kokosowy chłodnik z awokado i pastą curry
40 min
Sos holenderski – 250 ml
15 min
Holenderska zupa musztardowa
30 min
Zupa serowa z porem
30 min
Roladki z indyka z cebulą i papryką z batatami i brokułem, zupa pieczarkowa
1 godz. 15 min
Sos cytrynowy
20 min
Pomarańczowy krem angielski
2 godz. 30 min
Sos Mojo Amarillo
45 min
Majonez curry
10 min
Miodowo-musztardowy kurczak z czosnkowym purée z kalafiora
2 godz.
Surowy krem z cukinii i orzechów nerkowca (dieta raw)
50 min