
Urządzenia i Akcesoria
Sos maltański
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje
Składniki
-
żółtka4
-
masła pokrojonego na kawałki120 g
-
skórki otartej z pomarańczy (opcjonalnie) ekologicznej, bez białych błonek1 łyżeczka
-
soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego80 - 100 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżka
-
musztardy Dijon½ - ¾ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
270 kcal /
1129.6 kJ
Białko
2.6 g
Tłuszcz
28 g
Węglowodany
3.2 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
16.7 g
Sód
309.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WYTRAWNE SOSY
12 Przepisów
Polska
Polska