Urządzenia i Akcesoria
Sos maltański
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje
Składniki
-
4 żółtka
-
120 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy (opcjonalnie) ekologicznej, bez białych błonek
-
80 - 100 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ - ¾ łyżeczki musztardy Dijon
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
309.4 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
1129.6 kJ /
270 kcal
Tłuszcz
28 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
16.7 g
Węglowodany
3.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WYTRAWNE SOSY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Szary sos polski
10 min
Sos bazyliowo-musztardowy
20 min
Sos cytrynowy
20 min
Sos curry
30 min
Sos serowy roquefort
20 min
Sos BBQ
25 min
Sos choron
20 min
Sos beszamelowy (bez alergenów)
10 min
Toskańska zupa pomidorowa z chlebem
30 min
Holenderska zupa musztardowa
30 min
Sos berneński
15 min
Sos serowy Mornay
10 min