Sos maltański

Sos maltański

2.6 16 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje

Składniki

  • żółtka
    4
  • masła pokrojonego na kawałki
    120 g
  • skórki otartej z pomarańczy (opcjonalnie) ekologicznej, bez białych błonek
    1 łyżeczka
  • soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
    80 - 100 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    1 łyżka
  • musztardy Dijon
    ½ - ¾ łyżeczki
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 270 kcal / 1129.6 kJ
Białko 2.6 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 3.2 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 16.7 g
Sód 309.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...