![Dip chrzanowy z awokado i bazylią Dip chrzanowy z awokado i bazylią](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/525F1F0B-E71B-43DF-92CC-F79DC43D27B7/Derivates/12245505-E8A2-4E83-B8A9-4FF271988FBE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 - 20 g bazylii, świeżej, tylko liście
- 300 g awokado, bardzo dojrzałego, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 80 g chrzanu tartego, śmietankowego, ze słoika
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 577.8 kJ / 138 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 10.2 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Błonnik
- 4.2 g