Urządzenia i Akcesoria
Ziemniaczki śródziemnomorskie
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
5 g liści mięty pieprzowej, świeżych
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
4 ząbki czosnku
-
¼ łyżeczki kminku, mielonego
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
1 ½ łyżeczki soli
-
30 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
50 g oliwy z oliwek
-
500 g wody
-
700 - 800 g ziemniaków, młodych w łupinach, oczyszczonych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
890.4 mg
Białko
4 g
Kalorie
1068.6 kJ /
255.4 kcal
Tłuszcz
12.8 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKIE GRILLOWANIE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Jajko z warzywami na kruchym spodzie
1 godz. 40 min
Bób z zielonym groszkiem w słodkim sosie gruszkowym
1 godz.
Sos balsamiczny
25 min
Dressing z kozim serem
10 min
Sałatka ze szczawiu i fasolki szparagowej
45 min
Pomidory faszerowane grzybami i orzechami
1 godz. 5 min
Sos z octu balsamicznego do pieczonych warzyw
40 min
Ziemniaki księżnej (pommes duchesse)
1 godz.
Warzywa w sosie holenderskim
1 godz. 10 min
Fasolka szparagowa z ziemniakami, masło tymiankowe
50 min
Kurczak pieczony z tapenadą i purée ziemniaczane z karmelizowaną cebulą
2 godz. 15 min
Naleśniki à la Suzette
55 min