Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g liści mięty pieprzowej, świeżych
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 4 ząbki czosnku
- ¼ łyżeczki kminku, mielonego
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 1 ½ łyżeczki soli
- 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 50 g oliwy z oliwek
- 500 g wody
- 700 - 800 g ziemniaków, młodych, w łupinach, oczyszczonych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1068.6 kJ / 255.4 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 890.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos z octu balsamicznego i musztardy
5 min
Surowa „ricotta” z orzechów macadamia (dieta raw)
24 Std. 15 Min
Dressing czosnkowy z serkiem ricotta
10 Min
Dressing orientalny
10 Min
Oliwa waniliowa
10 Min
Dressing limonkowo-miętowy
10 Min
Malinowy winegret
72h
Jajka w kokilkach na parze
45min
Kremowy dressing francuski
10 Min
Gotowanie jajek
20 min
Sałata z sosem winegret
5 min
Sałatka grecka z dressingiem z serem feta
35min