
Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z małżami, grzybami i karczochami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
karczochy świeże3
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego2 łyżki
-
makaronu, suchego, typu spaghetti300 g
-
małżów, świeżych (sercówek lub Venus, moczonych w osolonej wodzie przez 20-30 min)500 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście15 - 20 g
-
wody600 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek30 g
-
grzybów, świeżych pokrojonych na kawałki300 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
326 kcal /
1363.9 kJ
Białko
18.8 g
Tłuszcz
7.8 g
Węglowodany
45.2 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Sód
851.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WŁOSKIE SMAKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40 min
Risotto z owocami morza
1 godz. 5 min
Owoce morza w sosie pomidorowo-ziołowym
30 min
Koncentrat bulionu krewetkowego
35 min
Sałatka prowansalska z kalmarami
55 min
Risotto po mediolańsku
30 min
Sałatka z ośmiornicą (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
8 godz.
Ryż z owocami morza i chorizo
1 godz. 5 min
Ryż z owocami morza
1 godz. 15 min
Makaron penne z małżami
1 godz. 5 min
Omułki w śmietanowym sosie z białego wina
45 min
Omułki w białym winie
35 min