
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 karczochy, świeże
- 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 300 g makaronu, suchego, typu spaghetti
- 500 g małżów, świeżych, (sercówek lub Venus, moczonych w osolonej wodzie przez 20-30 min)
- 15 - 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 600 g wody
- 1 ½ łyżeczki soli
- 2 ząbki czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
-
300
g grzybów, świeżych, pokrojonych na kawałki
lub 300 g grzybów, mrożonych, rozmrożonych i odsączonych, pokrojonych na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1363.9 kJ / 326 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 45.2 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 851.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Małże po marynarsku
1h 15min
Małże w mleku kokosowym i curry
1h 10 min
Owoce morza w sosie pomidorowo-ziołowym
30min
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40min
Ryż z owocami morza
1h 15min
Ryż z owocami morza i chorizo
1 Std. 5 Min
Omułki w śmietanowym sosie z białego wina
45min
Małże z pikantnym sosem
1h
Koncentrat bulionu rybnego
20min
Omułki zapiekane z ziołową bułką tartą
1h 15min
Gulasz z sarniny z czekoladą
9 godz. 30 min
Sałatka z owocami morza i sosem porowym
1h 20 min