Urządzenia i Akcesoria
Klopsy z seitana z sosem kaparowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
Klopsy
-
50 g bułki pszennej, wegańskiej, suchej, połamanej na kawałki
-
80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
15 g oleju rzepakowego
-
400 g seitanu pokrojonego na kawałki
-
10 g płatków drożdżowych
-
2 czubate łyżeczki agaru
-
25 g skrobi kukurydzianej
-
700 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), wegańskiego, pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM wegańskiego
-
600 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
Sos kaparowy
-
150 g śmietanki sojowej
-
15 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
40 g mąki pszennej
-
15 g syropu z agawy
-
½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu białego, mielonego
-
40 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
30 g
Kalorie
2029 kJ /
483 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
3.8 g
Węglowodany
60 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
POTRAWY WEGAŃSKIE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gulasz sojowy z knedlami
1 godz.
Gnocchi z masłem orzechowo-szałwiowym
1 godz. 30 min
Klopsy królewieckie
2 godz. 10 min
Klopsiki z sosem grzybowym na białym winie
1 godz. 35 min
Boliwijski pilaw ryżowy
45 min
Ryż na parze z wieprzowiną (Pudding ryżowy)
2 godz. 30 min
Zupa warzywna z makaronem, rolada wieprzowa z warzywami, budyń i muffinki
1 godz. 40 min
Veganisu z espresso i migdałami
6 godz.
Cannelloni z farszem z karczochów i sosem pomidorowym
1 godz. 35 min
Seitan z sosem pomarańczowym
2 godz.
Paneer ze szpinakiem (Saag Paneer)
13 godz. 5 min
Risotto z grzybami bez alergenów
1 godz. 20 min