
Urządzenia i Akcesoria
Klopsy z seitana z sosem kaparowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
Klopsy
-
bułki pszennej, wegańskiej, suchej, połamanej na kawałki50 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki80 g
-
oleju rzepakowego15 g
-
seitanu pokrojonego na kawałki400 g
-
płatków drożdżowych10 g
-
agaru2 czubate łyżeczki
-
skrobi kukurydzianej25 g
-
wody700 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM wegańskiego1 czubata łyżeczka
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki600 g
Sos kaparowy
-
śmietanki sojowej150 g
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego15 g
-
mąki pszennej40 g
-
syropu z agawy15 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu białego, mielonego2 szczypty
-
kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy40 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
483 kcal /
2029 kJ
Białko
30 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
60 g
Błonnik
3.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

POTRAWY WEGAŃSKIE
10 Przepisów
Polska
Polska