Klopsy z seitana z sosem kaparowym

Klopsy z seitana z sosem kaparowym

4.1 30 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje

Składniki

Klopsy
  • bułki pszennej, wegańskiej, suchej, połamanej na kawałki
    50 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    80 g
  • oleju rzepakowego
    15 g
  • seitanu pokrojonego na kawałki
    400 g
  • płatków drożdżowych
    10 g
  • agaru
    2 czubate łyżeczki
  • skrobi kukurydzianej
    25 g
  • wody
    700 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM wegańskiego
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), wegańskiego, pokruszona
  • ziemniaków pokrojonych na kawałki
    600 g
Sos kaparowy
  • śmietanki sojowej
    150 g
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    15 g
  • mąki pszennej
    40 g
  • syropu z agawy
    15 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu białego, mielonego
    2 szczypty
  • kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
    40 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 483 kcal / 2029 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 60 g
Błonnik 3.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...