Urządzenia i Akcesoria
Sos cytrynowy z awokado i szynką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
80 g szynki gotowanej, pokrojonej w kostkę
-
20 g oleju
-
20 g mąki pszennej
-
250 g wody
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
¼ łyżeczki soli
-
1 - 2 awokado (ok. 170 g), dojrzałe, pokrojone na kawałki
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
250 g pomidorka koktajlowego przekrojonych na pół
-
1 pęczek szczypiorku, świeżego posiekanego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
7 g
Kalorie
1342 kJ /
320 kcal
Tłuszcz
28 g
Błonnik
3.2 g
Węglowodany
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MARYNATY I SOSY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Winegret w stylu azjatyckim
10 min
Sałatka w indyjskim stylu
2 godz.
Pesto z zielonego groszku i mięty z ricottą
10 min
Orientalny krem z fasoli
30 min
Marynata rozmarynowa
5 min
Jabłkowe muffiny z boczkiem
40 min
Pasta Taramosalata
15 min
Chowder z ryb słodkowodnych
1 godz. 30 min
Dressing orientalny
10 min
Vol-au-vent z mulami i kapustą włoską
1 godz. 45 min
Sałatka z grillowanym indykiem
20 min
Pasta rybna z suszonymi pomidorami
20 min