Pstrąg pieczony w soli z sosem musztardowym i warzywa na parze

Pstrąg pieczony w soli z sosem musztardowym i warzywa na parze

4.2 46 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje

Składniki

Pstrągi pieczone w soli
  • jajka
    3
  • cytryny ekologicznej, pokrojonej w półplasterki
    ½
  • tymianku, suszonego
    2 łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • oliwy z oliwek
    1 łyżka
  • pstrągi tęczowe, świeże, oczyszczone (ok. 320 g każdy)
    2
  • nasion kolendry
    1 łyżka
  • soli
    1000 g
  • wody
    30 g
Sos musztardowy i warzywa na parze
  • oleju rzepakowego
    90 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    30 g
  • białego wina, wytrawnego
    80 g
  • musztardy Dijon
    20 g
  • pieprzu białego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • musztardy francuskiej
    10 g
  • wody
    500 g
  • ziemniaków, młodych pokrojonych na 3 cm kawałki
    300 g
  • marchewki pokrojonej w słupki o grubości 1 cm
    150 g
  • cukinii pokrojonej w słupki o grubości ok. 1,5 cm
    150 g
  • różyczek brokułu
    200 g

Wartości odżywcze na 2 porcje

Kalorie 2175 kcal / 9106.3 kJ
Białko 158.6 g
Tłuszcz 131.5 g
Węglowodany 93.5 g
Błonnik 17.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...