
Urządzenia i Akcesoria
Pstrąg pieczony w soli z sosem musztardowym i warzywa na parze
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje
Składniki
Pstrągi pieczone w soli
-
jajka3
-
cytryny ekologicznej, pokrojonej w półplasterki½
-
tymianku, suszonego2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
oliwy z oliwek1 łyżka
-
pstrągi tęczowe, świeże, oczyszczone (ok. 320 g każdy)2
-
nasion kolendry1 łyżka
-
soli1000 g
-
wody30 g
Sos musztardowy i warzywa na parze
-
oleju rzepakowego90 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
-
białego wina, wytrawnego80 g
-
musztardy Dijon20 g
-
pieprzu białego, mielonego¼ łyżeczki
-
soli¼ łyżeczki
-
musztardy francuskiej10 g
-
wody500 g
-
ziemniaków, młodych pokrojonych na 3 cm kawałki300 g
-
marchewki pokrojonej w słupki o grubości 1 cm150 g
-
cukinii pokrojonej w słupki o grubości ok. 1,5 cm150 g
-
różyczek brokułu200 g
Wartości odżywcze na 2 porcje
Kalorie
2175 kcal /
9106.3 kJ
Białko
158.6 g
Tłuszcz
131.5 g
Węglowodany
93.5 g
Błonnik
17.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA RYBY!
11 Przepisów
Polska
Polska