Urządzenia i Akcesoria
Kotlety (croquetas) faszerowane serem i boczkiem z sosem pomidorowym
Składniki
-
40 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
80 g białego chleba tostowego, w kromkach pokrojonego na kawałki
-
150 g mleka
-
120 g włoskiego sera Provolone, pokrojonego w 2-3 cm kostkę (12 szt.)120 g sera żółtego np. salami lub gouda, pokrojonego w 2-3 cm kostkę (12 szt.)
-
90 g chudego boczku, wędzonego, w plastrach (6 szt.)
-
2 ząbki czosnku
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1000 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
4 jajka
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 - 2 ½ łyżeczki soli
-
mąka pszenna ilość do obtoczenia pulpetów
-
800 g krojonych pomidorów, z puszki
-
40 g oliwy z oliwek
-
40 g cukru
-
2 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
-
olej rzepakowy do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kotlety po kijowsku z masłem ziołowo-czosnkowym (de volaille)
45 min
Pieczeń nadziewana serem ze szpinakiem
1 godz. 15 min
Kurczak pod pierzynką z marchewki i pora; Młode ziemniaki; Surówka z kalarepy i rzodkiewki
45 min
Zapiekanka z mięsem mielonym i brokułem (z osłoną noża miksującego)
50 min
Pieczone pulpety i pikantne ziemniaki z papryką
1 godz.
Zrazy mielone z ziemniakami, kapustą z jabłkiem i sosem warzywnym
1 godz. 25 min
Serowe „udka” z kurczaka z dipem majonezowym
1 godz. 30 min
Grecki kurczak z makaronem orzo i fetą (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 20 min
Zapiekanka makaronowa à la cordon bleu
50 min
Hreczanyki z sosem koperkowo-chrzanowym i ziemniakami
1 godz. 45 min
Placki porowe z mięsnym farszem
1 godz.
Klopsiki z sosem pomidorowym i ryżem (Soutzoukakia)
1 godz.