Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
TM6

Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)

4.2 (274 oceny)

Składniki

Baza sosu barbecue

  • 3 ząbki czosnku
  • 20 g oleju rzepakowego
  • 250 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 120 g wody
  • 90 g białego octu winnego
  • 70 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 70 g musztardy
  • 30 g sosu Worcestershire
  • 1 - 1 ½ łyżeczki chili, mielonego
  • 2 łyżki papryki wędzonej, mielonej
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka soli

Żeberka w sosie

  • 700 g żeberek wieprzowych, pasków, pokrojonych na kawałki (3 x 10 cm, patrz wskazówka)
  • 15 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
  • 400 g wody
  • 600 g ziemniaków, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • ½ łyżeczki soli
  • olej rzepakowy, do podsmażenia żeberek

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
4148 kJ / 991 kcal
Białko
42 g
Węglowodany
31.8 g
Tłuszcz
76.5 g
Tłuszcz nasycony
19.8 g
Błonnik
6.4 g
Sód
1590.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 90 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy