
Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
Składniki
Baza sosu barbecue
-
ząbki czosnku3
-
oleju rzepakowego20 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata250 g
-
wody120 g
-
białego octu winnego90 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego70 g
-
musztardy70 g
-
sosu Worcestershire30 g
-
chili, mielonego1 - 1 ½ łyżeczki
-
papryki wędzonej, mielonej2 łyżki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
Żeberka w sosie
-
żeberek wieprzowych, pasków pokrojonych na kawałki (3 x 10 cm, patrz wskazówka)700 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry15 g
-
wody400 g
-
ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki600 g
-
soli½ łyżeczki
-
olej rzepakowy do podsmażenia żeberek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 20 min
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2 godz. 40 min
Grillowane żeberka w słodko-kwaśnym sosie BBQ
2 godz. 30 min
Karkówka z cebulą
1 godz. 45 min
Wątróbka z cebulą i jabłkiem
50 min
Żeberka po meksykańsku
15 godz. 10 min
Wolno gotowane koreańskie żeberka i fajitas (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 10 min
Podudzia z kurczaka w sosie puttanesca (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 30 min
Wolno gotowany kremowy gulasz z indyka z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
4 godz.
Wolno gotowana łopatka wieprzowa (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 20 min
Wolno gotowane udka z kurczaka w sosie paprykowym z ryżem (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 45 min
Bitki wieprzowe w sosie własnym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 25 min