Urządzenia i Akcesoria
Rolada schabowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 porcji
Składniki
-
250 g liści szpinaku baby, świeżych
-
woda wrząca, do sparzenia szpinaku
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
-
200 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
8 plastrów schabu wieprzowego o grubości 1 cm (ok. 800 g), bez kości
-
1 czubata łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
600 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
603.3 mg
Białko
30.3 g
Kalorie
916.4 kJ /
218.9 kcal
Tłuszcz
9.3 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
4.4 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WYTRAWNE ROLADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Roladki z kurczaka z warzywnym kuskusem; Tiramisu truskawkowo-melonowe
1 godz. 35 min
Rolady z polędwiczki z sosem i ziemniakami
55 min
Rolady z nadzieniem serowo-pieczarkowym
1 godz. 10 min
Roladki schabowe zawinięte w boczek z sosem śliwkowym
1 godz. 25 min
Rolada drobiowa z papryką, pomidorami i mozzarellą
2 godz.
Roladki z kurczaka z jabłkami, batatami i sosem curry
1 godz. 25 min
Rolada z indyka z brokułami i fetą
1 godz. 45 min
Papryki faszerowane kurczakiem curry i ryżem
1 godz. 20 min
Roladki schabowe z oscypkiem
1 godz. 15 min
Rolada z indyka ze szpinakiem
2 godz. 10 min
Roladki z indyka nadziewane grzybami
1 godz. 40 min
Schab gotowany na parze
1 godz. 50 min