
Urządzenia i Akcesoria
Rolada schabowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 porcji
Składniki
-
liści szpinaku baby, świeżych250 g
-
woda wrząca, do sparzenia szpinaku
-
ząbki czosnku2 - 3
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy50 g
-
sera mozzarella pokrojonego na kawałki200 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 ½ łyżeczki
-
schabu wieprzowego o grubości 1 cm (ok. 800 g), bez kości8 plastrów
-
papryki słodkiej, mielonej1 czubata łyżeczka
-
wody600 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
218.9 kcal /
916.4 kJ
Białko
30.3 g
Tłuszcz
9.3 g
Węglowodany
4 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
4.4 g
Sód
603.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WYTRAWNE ROLADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kurczak w cieście francuskim
45 min
Rolady z polędwiczki z sosem i ziemniakami
55 min
Kotlety po kijowsku z masłem ziołowo-czosnkowym (de volaille)
45 min
Rolady z nadzieniem serowo-pieczarkowym
1 godz. 10 min
Roladki schabowe z oscypkiem
1 godz. 15 min
Rolada z indyka z brokułami i fetą
1 godz. 45 min
Rolada drobiowa z papryką, pomidorami i mozzarellą
2 godz.
Roladki z indyka nadziewane grzybami
1 godz. 40 min
Roladki z kurczaka z nadzieniem pietruszkowym
55 min
Rolada z indyka ze szpinakiem
2 godz. 10 min
Pieczeń nadziewana serem ze szpinakiem
1 godz. 15 min
Schab duszony w sosie
50 min