Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g grzybów, suszonych (np. podgrzybków, borowików)
- Wartości odżywcze
- na 5 g
- Kalorie
- 61.9 kJ / 14.8 kcal
- Białko
- 0.5 g
- Węglowodany
- 3.8 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 0.7 mg
Alternatywne przepisy
Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym
1h
Karkówka z cebulą
1h 45min
Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym
45min
Pomidorowy serek topiony
1h
Polędwiczki wieprzowe w sosie chrzanowym
50min
Pieczony schab z orzechami i pudrem z grzybów
1h 40min
Schab chrzanowy
2h 30 min
Marynowany ser typu feta
170u.
Sos duński
15min
Sól bekonowa
45min
Śledzie po wileńsku
13h 45min
Masło klarowane
15min