
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka w stylu meksykańskim z mięsem i nachos
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
8 porcji
Składniki
-
nachos plus dodatkowa ilość do dekoracji100 g
-
sera żółtego np. cheddar, pokrojonego na kawałki150 g
-
mięsa wieprzowego np. szynki, bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)450 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki100 g
-
ząbki czosnku3
-
oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia30 g
-
koncentratu pomidorowego70 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej2 łyżeczki
-
chili, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
oregano, suszonego1 płaska łyżeczka
-
kminu rzymskiego, mielonego½ łyżeczki
-
pieczarek pokrojonych w 2-3 mm plastry250 g
-
majonezu100 g
-
jogurtu typu greckiego100 g
-
sosu salsa z chili150 g
-
sałaty lodowej podzielonej na 3-4 cm kawałki160 g
-
pomidorów pokrojonych na 2 cm kawałki400 g
-
kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy270 g
-
czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy270 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
518 kcal /
2167.2 kJ
Białko
20.7 g
Tłuszcz
36.2 g
Węglowodany
28.5 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
10.8 g
Sód
1433.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska