Sałatka w stylu meksykańskim z mięsem i nachos

Sałatka w stylu meksykańskim z mięsem i nachos

4.3 760 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
8 porcji

Składniki

  • nachos plus dodatkowa ilość do dekoracji
    100 g
  • sera żółtego np. cheddar, pokrojonego na kawałki
    150 g
  • mięsa wieprzowego np. szynki, bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
    450 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    100 g
  • ząbki czosnku
    3
  • oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia
    30 g
  • koncentratu pomidorowego
    70 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • papryki słodkiej, mielonej
    2 łyżeczki
  • chili, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • oregano, suszonego
    1 płaska łyżeczka
  • kminu rzymskiego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • pieczarek pokrojonych w 2-3 mm plastry
    250 g
  • majonezu
    100 g
  • jogurtu typu greckiego
    100 g
  • sosu salsa z chili
    150 g
  • sałaty lodowej podzielonej na 3-4 cm kawałki
    160 g
  • pomidorów pokrojonych na 2 cm kawałki
    400 g
  • kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
    270 g
  • czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy
    270 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 518 kcal / 2167.2 kJ
Białko 20.7 g
Tłuszcz 36.2 g
Węglowodany 28.5 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 10.8 g
Sód 1433.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...