
Urządzenia i Akcesoria
Hekele
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
-
300 g filetów ze śledzia, solonego, à la Matjas odsączonych z zalewy, uprzednio namoczonych w wodzie, pokrojonych w 0,5 cm kostkę
-
400 g wody
-
2 jajka
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
150 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
-
1 - 2 łyżki musztardy łagodnej
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
183.1 kcal /
765.9 kJ
Białko
16.6 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
6.3 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
167.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚLĄSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Korzenny śledź z jabłkiem
2 godz. 30 min
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25 godz. 15 min
Tatar ze śledzia
10 min
Paprykarz ze śledziem
1 godz. 30 min
Śledzie po cygańsku
2 godz. 20 min
Śledzie po wiejsku
25 godz. 10 min
Śledzie po kaszubsku
13 godz. 45 min
Śledzie po wileńsku
13 godz. 45 min
Czeska pasta piwna
1 godz. 10 min
Śledzie w sosie musztardowym
10 godz. 15 min
Śledzie w zalewie paprykowej
2 godz. 45 min
Kulki rybne w marynacie
26 godz. 20 min