
Urządzenia i Akcesoria
Pulpety z sosem cebulowo-migdałowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
ząbek czosnku6
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki500 g
-
bułki tartej30 g
-
jajko1
-
soli1 ½ łyżeczki
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki400 g
-
migdałów, blanszowanych50 g
-
oliwa z oliwek ilość do natłuszczenia przystawki Varoma
-
białego wina50 g
-
wody600 g
-
nitek szafranu1 szczypta
-
liść laurowy, suszony1
-
goździki3
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
grzanek pokrojonych na 1-2 cm kawałki40 - 50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
612.8 kcal /
2565.4 kJ
Białko
33 g
Tłuszcz
42 g
Węglowodany
28.8 g
Błonnik
4.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PULPETY I KOTLETY
10 Przepisów
Polska
Polska