Pulpety z sosem cebulowo-migdałowym

Pulpety z sosem cebulowo-migdałowym

3.7 205 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • ząbek czosnku
    6
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    5 g
  • mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
    500 g
  • bułki tartej
    30 g
  • jajko
    1
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    400 g
  • migdałów, blanszowanych
    50 g
    50 g migdałów, w słupkach
  • oliwa z oliwek ilość do natłuszczenia przystawki Varoma
  • białego wina
    50 g
  • wody
    600 g
  • nitek szafranu
    1 szczypta
  • liść laurowy, suszony
    1
  • goździki
    3
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • grzanek pokrojonych na 1-2 cm kawałki
    40 - 50 g
    40 - 50 g bułki tartej

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 612.8 kcal / 2565.4 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 42 g
Węglowodany 28.8 g
Błonnik 4.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...