Pulpety z sosem cebulowo-migdałowym
TM5 TM6

Pulpety z sosem cebulowo-migdałowym

3.7 (200 ocen)

Składniki

  • 6 ząbek czosnku
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 500 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego, podzielonego na kawałki
  • 30 g bułki tartej
  • 1 jajko
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 400 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 50 g migdałów, blanszowanych
    lub 50 g migdałów, w słupkach
  • oliwa z oliwek, ilość do natłuszczenia przystawki Varoma
  • 50 g białego wina
  • 600 g wody
  • 1 szczypta nitek szafranu
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 3 goździki
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 40 - 50 g grzanek, pokrojonych na 1-2 cm kawałki
    lub 40 - 50 g bułki tartej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2565.4 kJ / 612.8 kcal
Białko
33 g
Węglowodany
28.8 g
Tłuszcz
42 g
Błonnik
4.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy