Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g cebuli, przekrojonej na pół
- 200 g boczku parzonego, wędzonego, pokrojonego na kawałki
- 20 g oleju
- 700 g wody
- 700 g maślanki
- 400 g ziemniaków, pokrojonych w 3 cm kostkę
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 1 liść laurowy, suszony
- 20 g mąki żytniej
- ½ - ¾ łyżeczki soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
koperek, świeży, tylko liście, posiekany, ilość do dekoracji
lub szczypiorek, świeży, posiekany, ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1960.5 kJ / 468.3 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 32.8 g
- Tłuszcz
- 32.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 544.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z kiszonej kapusty
1h 10min
Zupa z kurczaka
30min
Zupa maślankowa z fasolką szparagową
45min
Zupa z orzeszków ziemnych
40min
Meksykańska zupa cebulowo-grzybowa
35min
Zupa serowa z porem
30min
Sałaciorka
50min
Sycąca zupa krem z fasoli z jabłkiem i majerankiem
45min
Holenderska zupa musztardowa
30min
Zupa chrzanowa z jajkiem przepiórczym
50min
Kapuśniak zabielany z ziemniakami
1h
Góralska czosnianka z pulpecikami
1 Std. 35 Min