
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z ziemniakami i maślanką (dziadówka)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół120 g
-
boczku parzonego, wędzonego pokrojonego na kawałki200 g
-
oleju20 g
-
wody700 g
-
maślanki700 g
-
ziemniaków pokrojonych w 3 cm kostkę400 g
-
ziarna ziela angielskiego3
-
liść laurowy, suszony1
-
mąki żytniej20 g
-
soli½ - ¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
koperek, świeży tylko liście, posiekany, ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
468.3 kcal /
1960.5 kJ
Białko
13.8 g
Tłuszcz
32.8 g
Węglowodany
32.8 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
10.3 g
Sód
544.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA KASZUBSKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Holenderska zupa musztardowa
30 min
Zupa z orzeszków ziemnych
40 min
Szary sos polski
10 min
Zupa z rzodkiewkami i jajkami w koszulkach
45 min
Zupa maślankowa z fasolką szparagową
45 min
Kapuśniak zabielany z ziemniakami
1 godz.
Sałaciorka
50 min
Zupa z chleba
20 min
Góralska czosnianka z pulpecikami
1 godz. 35 min
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40 min
Zupa serowa z porem
30 min
Zupa z kalarepy
1 godz.