
Urządzenia i Akcesoria
Pieczarki nadziewane
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
300 - 330 g pieczarek (12-16 szt.)
-
50 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
1 papryczka pepperoni, marynowana bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki (ok. 5 g)
-
40 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
-
30 g czarnych oliwek bez pestek
-
¼ łyżeczki oregano, suszonego
-
¼ łyżeczki bazylii, suszonej
-
50 g salami pokrojonej na ok. 0,5 cm kawałki
-
20 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
114.3 kcal /
478.2 kJ
Białko
7.6 g
Tłuszcz
6.9 g
Węglowodany
7.2 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Sód
318.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KARNAWAŁ
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pomidory nadziewane pastą z tuńczyka
35 min
Pasztet pieczarkowy
2 godz. 50 min
Tarta z kiszoną kapustą i grzybami
2 godz. 35 min
Sałatka brokułowa
30 min
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40 min
Pstrąg pieczony w soli z sosem musztardowym i warzywa na parze
1 godz.
Sałatka w stylu meksykańskim z mięsem i nachos
2 godz. 5 min
Parmezanowe koszyczki
40 min
Cukinia faszerowana
1 godz. 40 min
Pieczarki zapiekane z kozim serem
50 min
Kulki z cukinią i serem feta
40 min
Krążki cukinii nadziewane masą serową
55 min