Urządzenia i Akcesoria
Pieczarki nadziewane
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
300 - 330 g pieczarek (12-16 szt.)
-
50 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
1 papryczka pepperoni, marynowana bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki (ok. 5 g)
-
40 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
-
30 g czarnych oliwek bez pestek
-
¼ łyżeczki oregano, suszonego
-
¼ łyżeczki bazylii, suszonej
-
50 g salami pokrojonej na ok. 0,5 cm kawałki
-
20 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
318.7 mg
Białko
7.6 g
Kalorie
478.2 kJ /
114.3 kcal
Tłuszcz
6.9 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Węglowodany
7.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KARNAWAŁ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chleb faszerowany jajkami i fasolką z oliwkami
5 godz. 35 min
Przekąska z oscypkiem
2 godz. 20 min
Jajka faszerowane ziołami
45 min
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40 min
Jajka z farszem pieczarkowym
55 min
Jajka faszerowane awokado
40 min
Kulki z cukinią i serem feta
40 min
Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami
30 min
Pieczarki zapiekane z kozim serem
50 min
Paszteciki śródziemnomorskie
50 min
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55 min
Sakiewki ze szpinakiem i serem feta
50 min