Pieczarki nadziewane

Pieczarki nadziewane

4.4 161 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

  • pieczarek (12-16 szt.)
    300 - 330 g
  • sera parmezan pokrojonego na kawałki
    50 g
  • ząbki czosnku
    2
  • papryczka pepperoni, marynowana bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki (ok. 5 g)
    1
  • suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
    40 g
  • czarnych oliwek bez pestek
    30 g
  • oregano, suszonego
    ¼ łyżeczki
  • bazylii, suszonej
    ¼ łyżeczki
  • salami pokrojonej na ok. 0,5 cm kawałki
    50 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    20 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 114.3 kcal / 478.2 kJ
Białko 7.6 g
Tłuszcz 6.9 g
Węglowodany 7.2 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 3.2 g
Sód 318.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...