Pieczarki nadziewane

Pieczarki nadziewane

4.4 162 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

  • 300 - 330 g pieczarek (12-16 szt.)
  • 50 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryczka pepperoni, marynowana bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki (ok. 5 g)
  • 40 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
  • 30 g czarnych oliwek bez pestek
  • ¼ łyżeczki oregano, suszonego
  • ¼ łyżeczki bazylii, suszonej
  • 50 g salami pokrojonej na ok. 0,5 cm kawałki
  • 20 g śmietany, min. 30% tłuszczu

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 114.3 kcal / 478.2 kJ
Białko 7.6 g
Tłuszcz 6.9 g
Węglowodany 7.2 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 3.2 g
Sód 318.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...