Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 - 4 ogórki gruntowe
- sól, ilość do oprószenia ogórków
- 5 g koperku, świeżego, tylko liście
-
180 - 200
g filetów z makreli, w oleju, odsączonych, bez skóry, podzielonych na kawałki
lub 180 - 200 g makreli, wędzonej, bez skóry i ości, podzielonej na kawałki - 50 g śmietany, 12% tłuszczu
- ½ - 1 łyżeczka kurkumy, suszonej, mielonej
- 15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 112 kJ / 26.8 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 0.4 g
- Tłuszcz
- 1.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 138.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wytrawne paluchy wiedźmy
1h
Dip chrzanowy z awokado i bazylią
20min
Mini frittaty z warzywami
35 min
Pasta z cukinii i czosnku
55 min
Sałatka ziemniaczana z boczkiem i roszponką
45 min
Kule serowe
1h
Jajka faszerowane buraczkami
30 min
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40 min
Sałatka z fasolką szparagową i serem feta
1h
Kolorowe kulki z kurczaka
1h 15 min
Kanapki z pastą jajeczną
10min
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55 min