Sałatka z kapusty włoskiej i gruszek

Sałatka z kapusty włoskiej i gruszek

3.5 107 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    200 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    5 gałązek
  • kapusty włoskiej pokrojonej na ok. 3 cm kawałki
    250 g
  • gruszek twardych, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
    250 g
  • kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
    150 g
  • musztardy francuskiej
    15 g
  • miodu
    1 łyżeczka
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    1 łyżka
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 118 kcal / 493 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 14 g
Błonnik 3.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...