Sałatka z kapusty włoskiej i gruszek
TM5 TM6

Sałatka z kapusty włoskiej i gruszek

3.5 (53 oceny)

Składniki

  • 200 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 5 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 250 g kapusty włoskiej, pokrojonej na ok. 3 cm kawałki
  • 250 g gruszek, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 150 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
  • 15 g musztardy francuskiej
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
493 kJ / 118 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
14 g
Tłuszcz
4 g
Błonnik
3.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy