
Urządzenia i Akcesoria
Wielkanocny pasztet jajeczny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
12 porcji
Składniki
-
jajko9
-
soli plus dodatkowo 1 szczypta1 - 1 ½ łyżeczki
-
wody500 g
-
sera gouda lub innego sera żółtego, pokrojonego na kawałki50 g
-
koperku, świeżego (ok. 15 g), tylko liście½ pęczka
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 15 g),½ pęczka
-
szczypiorku, świeżego (ok. 15 g), drobno pokrojonego½ pęczka
-
bułki tartej plus dodatkowa ilość do oprószenia keksówki150 g
-
śmietany, 18% tłuszczu110 g
-
zielonego groszku, konserwowego (opcjonalnie) odsączonego z zalewy30 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
masło do natłuszczenia keksówki plus do ułożenia na wierzchu pasztetu (ok. 20 g)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
136.6 kcal /
571.7 kJ
Białko
7.7 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
10.3 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Sód
446 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska