Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g wody
- 2 łyżeczki soli
-
300
g ryżu basmati
lub 300 g ryżu długoziarnistego - 4 jajka
- 50 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
- 150 g zielonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 150 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 75 g zielonych oliwek, bez pestek
- 80 g ogórków konserwowych, pokrojonych na kawałki
- 200 g jabłka, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
- 180 g pieczarek marynowanych, pokrojonych w 2 mm plastry, odsączonych z zalewy
- 3 puszki tuńczyka, w oleju, odsączonego z zalewy (ok. 360 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1520.7 kJ / 363.5 kcal
- Białko
- 28.9 g
- Węglowodany
- 37.1 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 1209.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka ryżowa z jajkami i tuńczykiem
1j
Sałatka z kaszą kuskus
45 Min
Sałatka z pomidorami i fasolą
30 min
Sałatka z serem
5 min
Sałatka makaronowa z salami
35 Min
Sałatka warzywna z ziemniakami i kurczakiem
1 Std. 15 Min
Sałatka ziemniaczana
50 godz.
Sałatka meksykańska
1 Std. 15 Min
Sałatka z białą fasolą i wędzonym łososiem
10 min
Warstwowa sałatka śledziowa
2h 45 min
Bigos staropolski
1 godz. 35 min
Sałatka gyros
1 Std. 15 Min