Sałatka ryżowa z tuńczykiem i oliwkami

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i oliwkami

3.6 66 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
8 porcji

Składniki

  • wody
    1000 g
  • soli
    2 łyżeczki
  • ryżu basmati
    300 g
    300 g ryżu długoziarnistego
  • jajka
    4
  • selera naciowego pokrojonego na kawałki
    50 g
  • zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    150 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    150 g
  • zielonych oliwek, bez pestek
    75 g
  • ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
    80 g
  • jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
    200 g
  • pieczarek marynowanych pokrojonych w 2 mm plastry, odsączonych z zalewy
    180 g
  • tuńczyka, w oleju odsączonego z zalewy (ok. 360 g)
    3 puszki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 363.5 kcal / 1520.7 kJ
Białko 28.9 g
Tłuszcz 10.4 g
Węglowodany 37.1 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Sód 1209.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...