Urządzenia i Akcesoria
Sałatka ryżowa z tuńczykiem i oliwkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
8 porcji
Składniki
-
1000 g wody
-
2 łyżeczki soli
-
300 g ryżu długoziarnistego300 g ryżu basmati
-
4 jajka
-
50 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
150 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
75 g zielonych oliwek, bez pestek
-
80 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
-
200 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
180 g pieczarek marynowanych pokrojonych w 2 mm plastry, odsączonych z zalewy
-
3 puszki tuńczyka, w oleju odsączonego z zalewy (ok. 360 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1209.9 mg
Białko
28.9 g
Kalorie
1520.7 kJ /
363.5 kcal
Tłuszcz
10.4 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
37.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SAŁATKI I DRESSINGI
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Śledzie po wiejsku
25h 10min
Ryż z warzywami i ananasem
50min
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, kurczakiem i brokułami
1h 50min
Jajka faszerowane brokułami i kiełkami
55min
Sałatka meksykańska
1h 15min
Sałatka z kaszą kuskus
45min
Sałatka z makaronem razowym i jabłkiem
35min
Tort czekoladowy z wiśniami
8h
Sałatka makaronowa z krewetkami i awokado
30min
Sałatka ryżowa z jajkami i tuńczykiem
1h
Sałatka makaronowa z salami
35min
Warstwowa sałatka śledziowa
2h 45min