
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka ryżowa z tuńczykiem i oliwkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
8 porcji
Składniki
-
wody1000 g
-
soli2 łyżeczki
-
ryżu basmati300 g
-
jajka4
-
selera naciowego pokrojonego na kawałki50 g
-
zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki150 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki150 g
-
zielonych oliwek, bez pestek75 g
-
ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki80 g
-
jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki200 g
-
pieczarek marynowanych pokrojonych w 2 mm plastry, odsączonych z zalewy180 g
-
tuńczyka, w oleju odsączonego z zalewy (ok. 360 g)3 puszki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
363.5 kcal /
1520.7 kJ
Białko
28.9 g
Tłuszcz
10.4 g
Węglowodany
37.1 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
1209.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SAŁATKI I DRESSINGI
13 Przepisów
Polska
Polska