Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g pork tenderloin, cut in slices (1 cm)
- 100 g button mushrooms, cut in slices
-
75
g dry vermouth
lub 75 g Madeira wine - 100 g milk
- 60 g onions, cut in halves
- 1 garlic clove (opcjonalnie)
- 2 tsp wholegrain mustard
- 1 tsp hot mustard
-
1
heaped tsp chicken stock paste, homemade
lub 1 chicken stock cube (for 0.5 l) - 1 tsp salt
- 1 pinch ground black pepper, adjust to taste
-
2
Tbsp crème fraîche
lub 2 Tbsp cream - 1 heaped Tbsp cornflour
- 2 - 3 sprigs fresh parsley, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 961 kJ / 230 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Honeyed Chicken
25min
Pork tenderloin with mustard sauce
35min
Chicken with creamy vegetable sauce
50 Min
Creamy Tomato Soup
25min
Chicken Breasts Pizzaiola
50 Min
Cranberry and Camembert Stuffed Chicken
45min
Chicken and mushrooms in red wine
45min
Chicken Involtini with Sun-Dried Tomato Pesto
50 Min
Pork Fillet with Red Wine Sauce and Vegetables
45min
Tomato and Basil Chicken Stew
35min
Inside-out Chicken Kievs with Celeriac Mash and Peas
45min
Pork Fillet with Mustard Sauce
30 min