Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g pork tenderloin, cut in slices (1 cm)
- 100 g button mushrooms, cut in slices
-
75
g dry vermouth
lub 75 g Madeira wine - 100 g milk
- 60 g onions, cut in halves
- 1 garlic clove (opcjonalnie)
- 2 tsp wholegrain mustard
- 1 tsp hot mustard
-
1
heaped tsp chicken stock paste, homemade
lub 1 chicken stock cube (for 0.5 l) - 1 tsp salt
- 1 pinch ground black pepper, adjust to taste
-
2
Tbsp crème fraîche
lub 2 Tbsp cream - 1 heaped Tbsp cornflour
- 2 - 3 sprigs fresh parsley, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 961 kJ / 230 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Sautéed Pork with Cider
55min
Beef Stroganoff
1h
Honeyed Chicken
25 min
Pork Fillet with Red Wine Sauce and Vegetables
45min
Salmon in Mushroom Cream Sauce with Potatoes
50min
Pork Tenderloin with Mustard Sauce and Potatoes
1 godz. 5 min
Chicken Breasts Pizzaiola
50min
Chicken with creamy vegetable sauce
50min
Lamb Fillets with Pink Peppercorn Sauce
30min
Pork Chops with Orange
2 godz. 25 min
Meatballs with White Wine Mushroom Sauce
35 Min
Pork Fillet with Mustard Sauce
30min