Kedgeree
TM6 TM5 TM31

Kedgeree

4.5 (78 ocen)

Składniki

  • 20 g fresh parsley leaves, cut in pieces
  • 1000 g water
  • 1 tsp olive oil
  • 200 g long grain rice
    lub 200 g basmati rice
  • 1 tsp fine sea salt
  • 4 medium eggs
  • 350 g smoked haddock
  • 40 g unsalted butter, diced
  • 100 g cream
  • ¼ tsp ground black pepper, or to taste
  • 1 tsp curry powder (e.g. Madras)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2006 kJ / 480 kcal
Białko
31.5 g
Węglowodany
41 g
Tłuszcz
21.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy