Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tsp olive oil
- 50 g red onion, halved
- 180 g chicken breast, diced (3 cm)
- ¼ tsp ground ginger
- ½ tsp ground coriander
- ¼ tsp ground cinnamon
- ¼ - ½ tsp ground cayenne pepper, to taste
- ½ courgette, sliced (1 cm)
- 1 tomato, roughly chopped
- 25 g dried apricots, halved (opcjonalnie)
- 50 g couscous
- 200 g chicken stock
- 1 carrot, sliced (1 cm)
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2580 kJ / 612 kcal
- Białko
- 61 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
Alternatywne przepisy
Chicken with Carrot & Red Pepper Rice and Creamy Mustard Sauce
1h 10min
Prawn Xacuti
1 godz. 20 min
Chicken and Chickpea Tagine
1 godz. 20 min
Lamb Stew
50min
Turkey Crumble
1h 10min
Chicken and Vegetable Soup
1h 30min
Curried Prawns with Rice
1 godz.
Quick Thai Chicken Curry
40min
Chicken, Chorizo and Chickpea Stew
40min
Moroccan Lamb with Couscous
50min
Chicken Korma
40min
Chicken Tagine with Prunes, Figs and Honey
45 min