Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 sprigs fresh rosemary (approx. 10 cm long), leaves only
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- 5 fresh sage leaves
- 150 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 20 g olive oil
- 70 g middle bacon, diced (3 cm)
- 750 g lamb neck fillets, cut in pieces (2-3 cm)
- ¼ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 2 carrots, cut in pieces (1 cm)
- 2 celery stalks, cut in pieces (1 cm)
-
2
Tbsp meat stock paste, homemade
lub 2 Tbsp vegetable stock paste, homemade - 400 g tinned chopped tomatoes
- 200 g dry white wine
- 100 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2479 kJ / 393 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Sautéed Pork with Cider
55 min
Brodet (Fish stew)
1h 15min
Lamb Spezzatino
1 godz. 45 min
Lasagne Bolognese
2 godz. 30 min
Chicken with creamy vegetable sauce
50min
Meatballs with White Wine Mushroom Sauce
35min
Steak Provençal Pie
2h 15 min
Chicken Korma
40 Min
Pork with Black Bean Sauce
30 min
Chicken and Mushrooms in Red Wine Sauce
45 min
Beef in Stout
1h 40 min
Pork, Chestnut and Chorizo Stew
26h 15min