
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 sprigs fresh rosemary (approx. 10 cm long), leaves only
- 3 sprigs fresh thyme leaves only
- 5 fresh sage leaves
- 150 g onions quartered
- 2 garlic cloves
- 20 g olive oil
- 70 g middle bacon diced (3 cm)
- 750 g lamb neck fillets cut in pieces (2-3 cm)
- ¼ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 2 carrots cut in pieces (1 cm)
- 2 celery stalks cut in pieces (1 cm)
-
2
Tbsp meat stock paste homemade
lub 2 Tbsp vegetable stock paste, homemade - 400 g tinned chopped tomatoes
- 200 g dry white wine
- 100 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 393 kcal / 2479 kJ
- Białko
- 44 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Węglowodany
- 7 g
- Błonnik
- 4 g