Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 400 g onions, quartered
- 20 g olive oil
- 20 g cornflour
- 500 g tinned chopped tomatoes
- 350 g red peppers, cut in strips (1 cm)
- 350 g yellow peppers, cut in strips (1 cm)
- 250 g dry white wine
- 2 tsp smoked paprika
- 2 dried bay leaves
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1000 g chicken thighs, boneless and skinless, cut in pieces (2 cm)
- 200 g pitted black olives
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- 5 g fresh parsley leaves, roughly chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1236 kJ / 295 kcal
- Białko
- 32.4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
Alternatywne przepisy
Sautéed Pork with Cider
55 min
Breast of Chicken in Pizzaiola Sauce
30min
Chicken Étouffée
45min
Tomato and Basil Chicken Stew
35min
Pork Cannelloni with Vegetable Sauce
1 Std.
Greek Style Pork Stew
30min
Chicken Breasts Pizzaiola
50min
Pork Chops with Orange
2 Std. 25 Min
Chicken, Chorizo and Chickpea Stew
40min
Chicken Cacciatore
50min
Pollock with Potatoes, Savoy Cabbage and Citrus Sauce
1 Std.
Moroccan Beef Stew with Couscous
40min