
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g extra virgin olive oil
- ¾ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
-
4
turbot fillets (120-200 g each)
lub 4 white fish fillets (any type of white fish, 120-200 g each) - 1 - 2 lemons zest and juice
- 200 g mixed vegetables (e.g. carrots, courgettes, celery stalks, turnips), cut in pieces as needed
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley leaves only
- 50 g lemon juice
- 500 g water
- 400 g potatoes peeled, cut in slices (3 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 404 kcal / 1693 kJ
- Białko
- 30 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Węglowodany
- 19 g
- Błonnik
- 2.3 g