Wersje kompatybilne
Salmon with Potatoes and Mushroom Cream Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salmon and Potatoes
- 4 fresh salmon fillets, skinless (120-200 g each, approx. 2 cm thick)
- 1 lemon, finely grated zest and juice
- 1 pinch ground black pepper
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 500 g water
- 600 g potatoes, cut in pieces (2-3 cm)
Mushroom Cream Sauce
- 100 g shallots, halved
- 10 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 50 g dry white wine
- 50 g double cream
- 200 g cream cheese
- 300 g fresh button mushrooms, sliced
- 2 pinches ground nutmeg
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2763 kJ / 660 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 48 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1137 mg
Alternatywne przepisy
Chicken with Peppers and Rice
1h
Salmon with Lemon Hollandaise, Asparagus and Rice
45min
Spaghetti Carbonara
25min
Soba Noodle and Salmon Bowl (TM6)
Brak ocen
Spanish Brunch
1 Std. 15 Min
Salmon with Dill Cream Sauce, Broccoli and Basmati Rice; Chocolate Custard
40min
Spiced Moroccan Lentil Soup
35min
Salmon and Leek Parcel with New Potatoes
1h
Chicken Breasts Pizzaiola with Celeriac and Potato Purée
1h
Quick Thai Chicken Curry with Basmati Rice
40min
Salmon and Basmati Rice with Dill Cream Sauce
40min
Roast Potatoes with Rosemary and Garlic
1 Std. 10 Min