
Wersje kompatybilne
Salmon with Potatoes and Mushroom Cream Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salmon and Potatoes
- 4 fresh salmon fillets, skinless (120-200 g each, approx. 2 cm thick)
- 1 lemon finely grated zest and juice
- 1 pinch ground black pepper
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 500 g water
- 600 g potatoes cut in pieces (2-3 cm)
Mushroom Cream Sauce
- 100 g shallots halved
- 10 g unsalted butter diced, plus extra for greasing
- 50 g dry white wine
- 50 g double cream
- 200 g cream cheese
- 300 g fresh button mushrooms sliced
- 2 pinches ground nutmeg
- ½ tsp fine sea salt or to taste
- 1 pinch ground black pepper or to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 660 kcal / 2763 kJ
- Białko
- 45 g
- Tłuszcz
- 48 g
- Węglowodany
- 27 g
- Błonnik
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Sód
- 1137 mg