Poached Cod with Leek Sauce, Steamed Carrots and Basmati Rice

Poached Cod with Leek Sauce, Steamed Carrots and Basmati Rice

4.0 35 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • basmati rice
    200 g
  • fine sea salt
    2 tsp
  • water
    1000 g
  • carrots cut in matchsticks (5 mm)
    400 g
  • leeks cut in pieces (5 mm)
    400 g
  • cod fillets skin and bones removed (approx. 500 g total weight)
    4
  • milk
    450 g
  • white peppercorns
    10
  • plain flour
    50 g
  • ground black pepper or to taste
    ½ tsp
  • mustard powder
    1 tsp
  • fresh chives cut in pieces
    5 - 10 sprigs

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 34.2 g
Kalorie 1835 kJ / 439 kcal
Tłuszcz 4.3 g
Węglowodany 65.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...