Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g dried wild mushrooms (e.g. porcini, ceps)
- 300 g boiling water
- 120 g onions, quartered
- 60 g unsalted butter, diced
- 480 g tinned cannellini beans, drained (2 x 400 g tins)
- 400 g liquid vegetable stock (see tip)
- 2 fresh sage leaves
- ¾ tsp fine sea salt, plus extra to taste
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1097.2 kJ / 262.2 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 29.4 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 464.5 mg
Alternatywne przepisy
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45 min
Carrot and Coriander Soup
25 Min
Spring Vegetable Soup
35 Min
Watercress Soup
25 Min
Chickpea soup with spinach
40 Min
Tuscan Bean Soup
50 Min
Leek and Potato Soup (TM5)
40 Min
Broccoli and stilton soup
30 Min
Creamed Lettuce Soup, Broccoli with Black Olive Sauce
45 min
Curried Carrot And Ginger Soup
50 Min
Watercress and Oat Soup
35 Min
Roasted Cauliflower Soup with Chilli and Garlic Oil
1h 20 min