Wersje kompatybilne
Spicy Chicken Curry with Rum and Basmati Rice
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken Curry
- 400 g chicken thighs, boneless and skinless, each cut in 4 pieces
- 2 garlic cloves
- 25 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 50 g white rum
- 150 g onions, quartered
- 30 g sunflower oil
- 1 dried red chilli
- 1 fresh jalapeño chilli, halved, deseeded
- 200 g coconut milk
- 20 g toasted sesame oil
- 1 Tbsp curry powder
- 1 tsp fine sea salt
Basmati Rice
- 500 g water
- 1 pinch fine sea salt
- 100 g basmati rice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4048 kJ / 968 kcal
- Białko
- 40.5 g
- Węglowodany
- 25.3 g
- Tłuszcz
- 78.3 g
Alternatywne przepisy
Chicken Tikka Masala
45min
Chicken, Pepper and Poppy Seed Curry with Rice and Tenderstem Broccoli
45min
Chicken Korma
40min
Spicy Minced Chicken Salad
30 Min
Meatballs with Tomato Sauce
45min
Quick Thai Chicken Curry
40min
Butter Chicken
50min
Bolognese Sauce
1h 15min
Chicken Jalfrezi
1h
Chicken Garam Masala
50min
Beef Madras
1 Std. 30 Min
Chicken Curry with Spinach
1h 5min