Wersje kompatybilne
Spicy Chicken Curry with Rum and Basmati Rice
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken Curry
- 400 g chicken thighs, boneless and skinless, each cut in 4 pieces
- 2 garlic cloves
- 25 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 50 g white rum
- 150 g onions, quartered
- 30 g sunflower oil
- 1 dried red chilli
- 1 fresh jalapeño chilli, halved, deseeded
- 200 g coconut milk
- 20 g toasted sesame oil
- 1 Tbsp curry powder
- 1 tsp fine sea salt
Basmati Rice
- 500 g water
- 1 pinch fine sea salt
- 100 g basmati rice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4048 kJ / 968 kcal
- Białko
- 40.5 g
- Węglowodany
- 25.3 g
- Tłuszcz
- 78.3 g
Alternatywne przepisy
Rice with Duck
1h 5min
Saffron Chicken Penne
30min
Lamb Stew
50min
Beef Stroganoff
1h
Fish with Mixed Pepper Couscous
40min
Beef Teriyaki with Rice
1h 50 min.
Mashed Potatoes
45min
Tomato basil chicken stew
35min
Chicken Garam Masala with Basmati Rice
35min
'Chip Shop' Curry Sauce
25min
Quick Thai Chicken Curry with Basmati Rice
40min
Chicken, Pepper and Poppy Seed Curry with Rice and Tenderstem Broccoli
45min