Wersje kompatybilne
Poached Egg Pots with Smoked Salmon and Avocado Salsa
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Smoked Salmon and Avocado Salsa
- 1 Tbsp spring onions, trimmed, cut in pieces
- 80 g smoked salmon
- 10 fresh baby spinach leaves (opcjonalnie)
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- 20 g lemon juice (approx. ½ lemon), or to taste
- ½ avocado, flesh only, diced (1 cm)
Poached Egg Pots
- 700 g water
- 150 g fresh baby spinach, stalks removed
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- 30 g whipping cream
- 1 Tbsp grated Parmesan cheese
- 2 medium eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1433 kJ / 341 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 2.2 g
- Tłuszcz
- 26.9 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Ratatouille
40min
Steamed smoked haddock with new potatoes and spinach
45min
Cod with Citrus Butter; Warm Chocolate Chip Muffins
Pas d’évaluation
Sous-vide Poached Eggs
30min
Boiled Eggs
20min
Lamb Fillets with Pink Peppercorn Sauce
30min
Slow-cooked Pineapple in Chilli Syrup with Toasted Coconut Streusel
3 Std. 40 Min
Potted Eggs with Spinach and Bacon
30min
Steamed Salmon with Courgetti
35min
Acidic Juice
5min
Smashed Plum Tomato Bruschetta with Poached Eggs
40min