Poached Egg Pots with Smoked Salmon and Avocado Salsa

Poached Egg Pots with Smoked Salmon and Avocado Salsa

4.7 33 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 portions

Składniki

Smoked Salmon and Avocado Salsa
  • spring onions trimmed, cut in pieces
    1 Tbsp
  • smoked salmon
    80 g
  • fresh baby spinach (opcjonalnie) leaves
    10
  • fine sea salt or to taste
    1 pinch
  • ground black pepper or to taste
    1 pinch
  • lemon juice (approx. ½ lemon), or to taste
    20 g
  • avocado flesh only, diced (1 cm)
    ½
Poached Egg Pots
  • water
    700 g
  • fresh baby spinach stalks removed
    150 g
  • fine sea salt or to taste
    ½ tsp
  • whipping cream
    30 g
  • grated Parmesan cheese
    1 Tbsp
  • medium eggs
    2

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 341 kcal / 1433 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 26.9 g
Węglowodany 2.2 g
Błonnik 3.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...