Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g fresh spinach leaves, roughly chopped as necessary
- 100 g dried chickpeas
- 800 g water
- 200 g onions, cut in pieces (3 cm)
- 30 g olive oil
- 250 g carrots, cut in pieces (3 cm)
- 100 g turnips, cut in pieces (3 cm) (opcjonalnie)
- 3 garlic cloves
- 1 tsp salt, adjust to taste
- 1 pinch ground black pepper, adjust to taste
- salt, adjust to taste
- ground black pepper, adjust to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 408 kJ / 98 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Danish Split Pea Soup
1 Std.
Spinach, Orange and Carrot Soup
25min
Minestrone
45 Min
Creamy Courgette Soup
25min
Spiced Moroccan Lentil Soup
40 Min
Potato and Vegetable Purée
40 Min
Tuscan Bean Soup
50 Min
Chickpea soup with spinach
40 Min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20 min
Sweet Potato and Courgette Soup
25min
Wintergreen Soup with Quinoa and Black Beans
1 Std.
Vegetable Soup
35 Min