Petits chaussons de légumes d'hiver à la cancoillotte

Petits chaussons de légumes d'hiver à la cancoillotte

3.9 22 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
10 pièces

Składniki

La pâte au curcuma
  • de farine de blé type T80
    150 g
  • de beurre doux coupé en morceaux
    75 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • d'eau
    50 g
  • de curcuma en poudre
    1 c. à soupe
La farce aux légumes d'hiver et cancoillotte
  • de patate douce coupée en morceaux
    150 g
  • de panais coupé en morceaux
    150 g
  • de pois chiches en conserve (poids net)
    100 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • de curry en poudre
    1 c. à soupe
  • de beurre doux coupé en morceaux
    20 g
  • d'eau
    500 g
  • de cancoillotte (voir "Conseil(s)")
    200 g
  • œuf battu pour la dorure
    1

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 183 kcal / 764 kJ
Białko 6.5 g
Tłuszcz 10.6 g
Węglowodany 15.4 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...