Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'huile d'olive extra vierge
- 60 g de raisins secs
- 60 g de pignons de pin
- 400 g d'épinards frais
- ½ c. à café de sel
- 100 g de roquefort, coupé en morceaux
-
1
paquet de pâte filo (ou phyllo)
lub 1 paquet de feuilles de brick - 50 g de beurre doux, fondu
- 1 œuf, battu
-
1
c. à soupe de graines de pavot (opcjonalnie)
lub 1 c. à soupe de graines de sésame (opcjonalnie) - 50 - 80 g de fromage à tartiner, type Philadelphia
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 494 kJ / 118 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastilla au poulet
1 Std. 10 Min
Clafoutis courgettes, basilic et chèvre
55 min
Spanakopita aux épinards
1 Std. 15 Min
Fatayers aux épinards
2 Std. 5 Min
Chaussons aux légumes
40min
Aubergines farcies au riz complet
1 Std. 10 Min
Tatin de poivron et tapenade
1 godz. 5 min
Tatin de poireau
55 min
Petits croustillants chèvre-olive
20 Min
Tarte au potiron, feta et oignons caramélisés
1 Std. 10 Min
Sandwiches aubergine, fromage et oignons caramélisés
1 Std.
Pizza épinard-feta
1 Std. 10 Min