Croustillants aux épinards et roquefort
TM6 TM5

Croustillants aux épinards et roquefort

4.0 (38 ocen)

Składniki

  • 100 g d'huile d'olive extra vierge
  • 60 g de raisins secs
  • 60 g de pignons de pin
  • 400 g d'épinards frais
  • ½ c. à café de sel
  • 100 g de roquefort, coupé en morceaux
  • 1 paquet de pâte filo (ou phyllo)
    lub 1 paquet de feuilles de brick
  • 50 g de beurre doux, fondu
  • 1 œuf, battu
  • 1 c. à soupe de graines de pavot (opcjonalnie)
    lub 1 c. à soupe de graines de sésame (opcjonalnie)
  • 50 - 80 g de fromage à tartiner, type Philadelphia

Wartości odżywcze
na 1 morceau
Kalorie
494 kJ / 118 kcal
Białko
2 g
Węglowodany
4 g
Tłuszcz
10 g
Błonnik
1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy