Petites quiches en bonhomme

Petites quiches en bonhomme

4.4 11 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 portions

Składniki

La pâte
  • 250 g de farine d'épeautre et un peu pour le plan de travail
  • 125 g de beurre doux et un peu pour les moules
  • 50 g d'eau
  • 1 jaune d'œuf
  • ½ c. à café de sel
La garniture
  • 100 g de carottes coupées en morceaux
  • 50 g de poireau coupé en tronçons et un peu pour la finition
  • 20 g d'huile d'olive
  • 200 g de ricotta fraîche
  • 2 œufs
  • 1 blanc d'œuf
  • 1 c. à café de sel
  • 2 pincées de poivre moulu
  • 8 tomates cerise
  • 8 billes de mozzarella
  • 8 olives noires dénoyautées

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1225.6 mg
Białko 35.3 g
Kalorie 2681.1 kJ / 640.8 kcal
Tłuszcz 44 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 25.7 g
Węglowodany 28.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...