Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 20 g d'huile d'olive extra vierge, et un peu pour huiler
- ½ - 1 gousse d'ail, à ajuster en fonction des goûts
-
350
g de fèves fraîches, écossées
lub 350 g de fèves surgelées et décongelées - 300 g d'eau
- 1 ½ c. à café de sel
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 450 g de farine de blé
La garniture
- 150 g de pecorino, râpé
- 50 g de parmesan, râpé
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de poitrine de porc, en fines tranches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3590 kJ / 858 kcal
- Białko
- 37.3 g
- Węglowodany
- 91.1 g
- Tłuszcz
- 40.8 g
- Błonnik
- 8.6 g
Alternatywne przepisy
Focaccia des Pouilles
1h 10 min
Focaccia apulienne
2h 40 min
Focaccia croustillante
1h 55min
Fougasse au romarin
3 godz. 25 min
Focaccia à la crème de fromages
2j 10 menit
Focaccia à la crescenza
1 Std. 45 Min
Focaccia aux pommes de terre et romarin
2h 45 min
Focaccia au romarin et tomates séchées
1h 50min
Focaccia au thym et huile d'olive
1h 55min
Focaccia croquante
3sa
Focaccia à l'oignon
3h 15min
Focaccia au thym
3sa