Focaccia fève, bacon et pecorino

Focaccia fève, bacon et pecorino

4.3 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
4 portions

Składniki

La pâte
  • 20 g d'huile d'olive extra vierge et un peu pour huiler
  • ½ - 1 gousse d'ail (opcjonalnie) à ajuster en fonction des goûts
  • 350 g de fèves fraîches écossées
    350 g de fèves surgelées, et décongelées
  • 300 g d'eau
  • 1 ½ c. à café de sel
  • 1 c. à café de sucre en poudre
  • 20 g de levure boulangère fraîche
  • 450 g de farine de blé
La garniture
  • 150 g de pecorino râpé
  • 50 g de parmesan râpé
  • 1 - 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 - 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 100 g de poitrine de porc en fines tranches

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 37.3 g
Kalorie 3590 kJ / 858 kcal
Tłuszcz 40.8 g
Błonnik 8.6 g
Węglowodany 91.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...